OVG Real Estate

Maak kennis met

OVG Real Estate

OVG is het grootste Real Estate Technology bedrijf in Nederland. Met sterke wortels in Duitsland ontwikkelen we onszelf internationaal snel. We ontwikkelen intelligente, high-tech kantoorgebouwen, altijd met een duurzaam karakter. Onze missie is om gezondere werk-, leef- en leeromgevingen te creëren door de toepassing van slimme technologie. Onze organisatie werkt met een team van ondernemende professionals, die een sterke visie hebben op ons eigen vakgebied en de wereld om ons heen. Vanuit deze visie verleggen we telkens weer opnieuw de grenzen, blijven we continu innoveren. Project ontwikkeling gaat namelijk veel verder dan het creëren van gebouwen, het is de vormgeving van onze omgeving, onze stad en de context waarin we leven. Maak kennis met de visie OVG Real Estate.

Onze organisatie werkt vanuit een sterke visie op ons eigen vakgebied en op de wereld om ons heen

Wie is OVG Real Estate?

OVG Real Estate bestaat sinds 1997 en is opgericht door Coen van Oostrom, tevens de CEO van OVG Real Estate. Als nieuwkomer in de vastgoedwereld, zag hij mogelijkheden die anderen niet opmerkten. Zo wist hij kansen te creëren en bijzondere projecten tot stand te brengen. De energie en ambitie van destijds zijn nog altijd kenmerkend voor OVG Real Estate. Het ondernemerschap zit tot in de haarvaten van onze organisatie. Wij zien niet alleen kansen, we creëren ze ook. Onze medewerkers nemen geen genoegen met vaststaande kaders, maar stellen ze juist ter discussie. Zo is een unieke werkwijze ontstaan die de leidraad vormt voor alle drie business units van OVG Real Estate.

 1. OVG projectontwikkeling Nederland

  OVG Real Estate is internationaal actief, maar geworteld in Nederland. Deze tak vormt dan ook de historische kern. De activiteiten bestaan uit ontwikkelings- en herontwikkelingsprojecten. Daarbij ligt de focus op kantoren, binnenstedelijke en multifunctionele gebouwen en gebieden. Binnen de vastgoedmarkt onderscheidt de aanpak van OVG Real Estate zich door de eindgebruiker centraal te stellen en voortdurend op zoek te gaan naar duurzame en ‘slimme’ oplossingen om de werkplek van de toekomst te realiseren.

  Praktijkvoorbeeld: The Edge, Amsterdam.

 2. OVG projectontwikkeling Duitsland

  De Duitse tak van OVG. Via onze brede klantenbasis en gesteund door onze financiers zetten wij verdere stappen in Europa, waarbij Duitsland als tweede ‘thuismarkt’ fungeert. Uit het groeiende portfolio blijkt dat de unieke OVG-werkwijze ook internationaal zijn weerklank vindt.

  Praktijkvoorbeeld: HumboldtHafenEins, Berlijn.

 3. OVG Investments

  OVG Investments investeert in bestaande kantoorgebouwen die op strategische locaties liggen en zodoende veel potentie hebben. Dit doen wij op eigen risico én in samenwerking met investeringspartners. Met een focus op herontwikkeling en verduurzaming van veelal leegstaande kantoorpanden wordt er middels goed getimede investeringen waarde gecreëerd voor OVG Real Estate en haar externe partners.

  Praktijkvoorbeeld: Busitel II , Amsterdam

Waar gelooft OVG
Real Estate in?

Nooit eerder in de geschiedenis woonden zoveel mensen in stedelijke gebieden. Nu is dat al meer dan de halve wereldbevolking, maar daar zal het niet bij blijven. De nieuwe realiteit is een wereld waarbij we met steeds meer mensen op een klein oppervlak leven, werken, recreëren, reizen...

Hoe zorg je dat onze leefomgeving gezond blijft? Hoe maak je zo efficiënt mogelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen? En hoe maak je daarbij slim gebruik van nieuwe technologieën?

OVG Real Estate zoekt dagelijks naar de antwoorden op deze vragen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat gebouwen meer zijn dan een combinatie van materialen. Het zijn omgevingen waar we elkaar ontmoeten, waar we samenwerken met collega’s, waar we worden geïnspireerd, waar we het beste in onszelf én in anderen naar boven halen. Daarom stelt OVG Real Estate de hoogste eisen aan deze plekken.

Met onze projecten slaan we keer op keer nieuwe wegen in door gebruik te maken van niet eerder toegepaste bouwmethodes, technologieën en innovaties

Om tot het beste resultaat te komen zijn we actief lid van internationale kennisnetwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative, Corenet Global en Duurzaamgebouwd. We werken nauw samen met partners die wereldwijd voorop lopen binnen hun expertise. Zo zijn we in staat om relevante trends in een vroegtijdig stadium te signaleren en toe te passen binnen ons vakgebied.

Met onze projecten slaan we keer op keer nieuwe wegen in door gebruik te maken van niet eerder toegepaste bouwmethodes, technologieën en innovaties. En daarin zijn we succesvol, getuige het grote aantal vakprijzen en duurzaamheidscertificeringen dat op onze naam staat.

Maar we blijven onszelf dwingen om het beter te doen, om te leren van onze verworven kennis en onszelf continu te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat het altijd beter kan: groener, slimmer en gezonder. Die overtuiging brengen we in praktijk via drie pijlers die het fundament van onze werkwijze zijn: Sustainability, Technology en Living & Working.

Zo werkt OVG Real Estate elke dag opnieuw aan de leefomgeving van morgen.

De pijlers van OVG Real Estate

Awards

OVG Real Estate ontwikkelt opmerkelijke projecten en brengt bijzondere gebouwen tot stand. Meer dan 25 keer zijn onze projecten bekroond met uiteenlopende awards en duurzaamheidscertificeringen. Hieronder een overzicht van de meest recente onderscheidingen.


IBcon Digie Award

The Edge werd in 2015, in de Verenigde Staten, bekroond de met een IBcon Digie Award in de categorie Most Intelligent Building Projects. De jury prees het slimme gebruik van technologie, automatisering en innovatie.


Sustainable Leadership

Corenet Global heeft OVG Real Estate bekroond voor The Edge met de Sustainable Leadership Award (2015). In 2012 ontving OVG ook al deze award, toen voor de ontwikkeling van het innovatieve TNT Center.


Groene Baksteen

OVG Real Estate werd door JLL, financieel dienstverlener op het gebied van vastgoed, uitgeroepen als ‘Meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar’. Onder meer vanwege de het duurzame beheer van de in 2013 aangekochte DOF (Dutch Office Fund) portefeuille ontving OVG in 2014 de Groene Baksteen JLL.


Best Tall Building

De Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas, werd in 2014 door de Council on Tall Buildings and Urban Habitat uitgeroepen tot Best Tall Building of Europe.


Social Involvement Award

OVG Real Estate werd in bekroond met de ABN Amro Social Involvement Award vanwege haar samenwerking met de Hartstichting waarbij alle bestaande OVG-gebouwen en nieuw te ontwikkelen gebouwen worden voorzien van een AED (hulpmiddel bij een hartstilstand). De Hartstichting draagt zorg voor de educatie, voorlichting en instructie.


Gezondste Werkplek

Alexanderpoort is sinds 2013 eigendom van OVG Real Estate en omgetoverd tot een werkplek met gezond binnenklimaat. Het resultaat: een bekroning door VSR als de Gezondste Werkplek van 2014.

Maatschappelijk
verantwoord ondernemen

OVG Real Estate neemt de maatschappelijke betekenis van zijn activiteiten uiterst serieus. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de duurzame manier waarop wij onze projecten ontwikkelen. Daarnaast delen wij onze expertise binnen een groot aantal nationale en internationale kennisnetwerken, sponsoren we culturele instellingen en organiseren wij het jaarlijkse OVG Veerhavenconcert waarmee wij Rotterdam, onze stad van oprichting, bedanken voor de gastvrijheid.

Clinton Global Initiative (CGI)

Het CGI is opgezet door Bill Clinton, voormalig president van de Verenigde Staten. Het doel van de Clinton Global Initiative is leiders te inspireren om ’s werelds grootste problemen aan te pakken. Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate, deed tijdens bijeenkomsten in 2007 en 2011 beide keren de belofte een miljard euro te investeren in de ontwikkeling van duurzame gebouwen – welke inmiddels ruimschoots zijn nagekomen.

World Economic Forum

Het World Economic Forum (WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst in het Zwitserse Davos. Hier gaan politici, zakelijk leiders, wetenschappers en journalisten met elkaar in debat over sociale en economische problematiek. OVG Real Estate wordt hier jaarlijks vertegenwoordigd door CEO Coen van Oostrom met focus op vraagstukken rondom stedelijke ontwikkeling en duurzame circulaire inititaieven in de gebouwde omgeving.

OVG Veerhaven Concert

Een keer per jaar wordt de Rotterdamse Veerhaven omgetoverd tot een openluchtpodium voor het jaarlijkse OVG Veerhavenconcert. Iedereen kan dan genieten van dit gratis, klassieke concert – vanaf een eigen bootje of de kade. Met het concert bedankt OVG Real Estate niet alleen zijn ‘thuishaven’ Rotterdam voor de gastvrijheid, het wil eveneens jonge en getalenteerde musici een podium bieden.

VeerhavenConcert Image 04
Lidmaatschappen

OVG Real Estate is lid van de volgende organisaties en kennisnetwerken: C40, Carbon War Room, Founding Partner van de Circle Economy, Clean Drinks, Clinton Global Initiative, CoreNet Global, Founding Partner van De Groene Zaak, De Grote Onderneming, Founding Partner Dutch Green Building Council (DGBC), World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), FRESH, Het Groene Brein, Stichting Bouwnetwerk en Stichting Hoogbouw.

Sponsoring

OVG Real Estate is sponsor van het Sophia Kinderziekenhuis, Dance4Life, Concertgebouw Amsterdam, Rotterdam Philharmonisch Orkest en het OVG Veerhavenconcert.

Hoe gaat OVG
Real Estate te werk?

De ontwikkeling van elk project vraagt om een eigen aanpak. Geen klant is immers hetzelfde, net zo min als de omgeving waar een project moet worden ontwikkeld. Toch is de werkwijze van OVG Real Estate op een aantal vlakken altijd hetzelfde:

1. Gezonde leefomgeving en duurzaamheid

Om een gezonde leefomgeving en een duurzaam gebouw te garanderen waarin de nieuwste technologie is verwerkt, zijn de drie pijlers van OVG Real Estate het uitgangspunt: Sustainability, Technology en Living & Working. Een minimaal duurzaam BREEAM Gold label geldt als basis voor elke ontwikkeling.

2. De klant staat centraal


Het startpunt van elk project zijn de wensen vanuit de opdrachtgever. Gezamenlijk onderzoeken we de mogelijkheden en kijken we waar de grenzen liggen – om deze vervolgens, stap-voor-stap, te verleggen. Dat stelt ons in staat om uiteindelijk de verwachtingen te overtreffen.

3. We maken het waar


Een project van OVG Real Estate wordt op tijd opgeleverd binnen het vooraf overeengekomen budget en conform de opgestelde kwaliteitseisen. Een garantie dat ons professionele team kan bieden op basis van jaren ervaring.

Financieel

Bij OVG Real Estate staat transparantie hoog in het vaandel. Daarom brengt OVG Real Estate jaarlijks verslag uit van de financiële resultaten én delen wij met jullie onze vooruitblik op het komende jaar.

Onze verwachting voor 2015 omvat verdere investeringen in bestaand vastgoed en een uitbreiding van het aantal projecten op de Duitse markt. Wij bouwen aan gezondere, intelligentere en efficiëntere kantoorgebouwen die hun bijdrage leveren aan smart cities. Met deze werkwijze verwachten wij in 2015 wederom een gezonde omzet te behalen en een vergelijkbare nettowinst als in 2014.

Wij kunnen dit niet kunnen bereiken zonder inzet en de energie van onze relaties. Wij danken iedereen voor de samenwerking en vertrouwen in ons.


Dit zijn vijf van de belangrijkste punten uit het meeste recent jaarverslag van 2014:

 1. In 2014 heeft OVG Real Estate een zeer gezonde kaspositie, met de hoogste omzet & winst van de afgelopen 5 jaren;
 2. OVG Real Estate behaalde in het jaar 2014 negentien duurzaamheidsonderscheidingen, waarvan tien met vier sterren of meer;
 3. In 2014 leverde OVG Real Estate ’s werelds meest duurzame gebouw op: The Edge in Amsterdam;
 4. OVG Real Estate werd door Jones Lang LaSalle (financiële dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed) uitgeroepen tot ‘Meest Duurzame Vastgoedinvesteerder van het Jaar’.
 5. Alexanderpoort, eigendom van OVG Real Estate, is uitverkozen tot Nederlands Gezondste Werkplek 2014.


Jaarverslagen

Meer weten over de financiële resultaten over 2014? Download hier een digitale versie van ons jaarverslag. Liever een fysiek exemplaar? Dat kunt u aanvragen via info@ovg.nl.

Jaarverslag

Het jaarverslag met de belangrijkste punten en financiële informatie van 2014 is hier te downloaden.

Capital Markets

Het team Capital Markets werkt nauw samen met OVG Investments in zowel Nederland als Duitsland om beleggingsproposities te structureren voor OVG en haar partners. Dankzij een breed netwerk, ervaring, en een goede track record heeft het Capital Markets team toegang tot de internationale kapitaalmarkt zowel aan de investeerders- als financierszijde. In combinatie met een opportunistische instelling die past bij het ondernemerschap van OVG heeft dit geleid tot de oprichting van joint ventures en nieuwe financieringsstructuren. Met deze partners is OVG Investments in staat om aankopen en verkopen perfect te timen en waarde te creëren voor OVG Real Estate en haar externe partners.

OVG Investments heeft op dit moment een vermogen onder beheer van meer dan 250 miljoen euro. Deze assets worden deels gemanaged voor OVG Real Estate en deels voor joint ventures die opgericht zijn met Goldman Sachs en een family office uit het Verenigd Koninkrijk.

Werken bij
OVG Real Estate

Bij OVG Real Estate hebben we uitgesproken ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat het altijd groener, slimmer en gezonder kan. Met een team van gedreven en ondernemende professionals leggen we elke dag opnieuw de lat een stukje hoger – voor ons vakgebied, de partners waarmee we samenwerken, maar vooral voor onszelf.

Meer weten over het werken bij OVG Real Estate? Bekijk dan onze vacaturepagina.