OVG Real Estate

Maak kennis met

OVG Real Estate

OVG is het grootste Real Estate Technology bedrijf in Nederland, met sterke wortels in Duitsland en zojuist gestart in de Verenigde Staten. We ontwikkelen intelligente, high-tech kantoorgebouwen, altijd met een duurzaam karakter. Onze missie is om gezondere werk-, leef- en leeromgevingen te creëren door de toepassing van slimme technologie. Onze organisatie werkt met een team van ondernemende professionals, die een sterke visie hebben op ons eigen vakgebied en de wereld om ons heen. Vanuit deze visie verleggen we telkens weer opnieuw de grenzen, blijven we continu innoveren.

Onze organisatie werkt vanuit een sterke visie op ons eigen vakgebied en op de wereld om ons heen

Wie is OVG Real Estate?

OVG Real Estate bestaat sinds 1997 en is opgericht door Coen van Oostrom, tevens de CEO van OVG Real Estate. Als nieuwkomer in de vastgoedwereld, zag hij mogelijkheden die anderen niet opmerkten. Zo wist hij kansen te creëren en bijzondere projecten tot stand te brengen. Maar wij zien niet alleen kansen, we creëren ze ook. Onze medewerkers nemen geen genoegen met vaststaande kaders, maar stellen ze juist ter discussie. Zo is een unieke werkwijze ontstaan die de leidraad vormt voor de vier business units van OVG Real Estate.

 1. OVG Nederland

  OVG Real Estate is internationaal actief, maar geworteld in Nederland. Deze tak vormt dan ook de historische kern. De activiteiten bestaan uit ontwikkelings- en herontwikkelingsprojecten. Daarbij ligt de focus op kantoren, binnenstedelijke en multifunctionele gebouwen en gebieden.

  Praktijkvoorbeeld: The Edge, Amsterdam.

 2. OVG Duitsland

  De Duitse tak van OVG. Via onze brede klantenbasis en gesteund door onze financiers zetten wij verdere stappen in Europa, waarbij Duitsland als tweede ‘thuismarkt’ fungeert.

  Praktijkvoorbeeld: HumboldtHafenEins, Berlijn.

 3. OVG Verenigde Staten

  Met de opening van een kantoor in 2016 New York kondigt OVG Real Estate zijn uitbreiding aan naar de Verenigde Staten. 

  Praktijkvoorbeeld: Unilever, New York. 

 4. OVG INVESTMENTS

  OVG Investments investeert in bestaande kantoorgebouwen die op strategische locaties liggen en zodoende veel potentie hebben. Met een focus op herontwikkeling en verduurzaming van veelal leegstaande kantoorpanden wordt er middels goed getimede investeringen waarde gecreëerd voor OVG Real Estate en haar externe partners.

  Praktijkvoorbeeld: Spark, Amsterdam.

Onze visie

Nooit eerder in de geschiedenis woonden zoveel mensen in stedelijke gebieden. Nu is dat al meer dan de halve wereldbevolking, maar daar zal het niet bij blijven. De nieuwe realiteit is een wereld waarbij we met steeds meer mensen op een klein oppervlak leven, werken, recreëren, reizen.

Hoe zorg je dat onze leefomgeving gezond blijft? Hoe maak je zo efficiënt mogelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen? En hoe maak je daarbij slim gebruik van nieuwe technologieën? OVG Real Estate zoekt dagelijks naar de antwoorden op deze vragen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat gebouwen meer zijn dan een combinatie van materialen. Het zijn omgevingen waar we elkaar ontmoeten, waar we samenwerken met collega’s, waar we worden geïnspireerd, waar we het beste in onszelf én in anderen naar boven halen. Daarom stelt OVG Real Estate de hoogste eisen aan deze plekken.

Onze Pijlers

Awards

OVG Real Estate ontwikkelt opmerkelijke projecten en brengt bijzondere gebouwen tot stand. Meer dan 25 keer zijn onze projecten bekroond met uiteenlopende awards en duurzaamheidscertificeringen. Hieronder een overzicht van de meest recente onderscheidingen.

Awards won

IBcon Digie Award

Gezondste Werkplek

Social Involvement Award

Best Tall Building

Groene Baksteen

Sustainable Leadership Award 2016


New Offices 2016 & Your Vote 2016


Environmental Design Award 2016


Innovators Award 2016


Best New Development in Germany 2015

Global Awards for Excellence 2016

Awards nominees


WAN Awards 2015


Developer of the year 2015


Best Innovative Green Building


Best Sustainable Design


Koning Willem I Plaquette


FGH Award 2016

Maatschappelijk

verantwoord ondernemen

OVG Real Estate neemt de maatschappelijke betekenis van zijn activiteiten uiterst serieus. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de duurzame manier waarop wij onze projecten ontwikkelen. Daarnaast delen wij onze expertise binnen een groot aantal nationale en internationale kennisnetwerken, sponsoren we culturele instellingen en organiseren wij het jaarlijkse OVG Veerhavenconcert waarmee wij Rotterdam, onze stad van oprichting, bedanken voor de gastvrijheid.

Financieel

Bij OVG Real Estate staat transparantie hoog in het vaandel. Daarom brengt OVG Real Estate jaarlijks verslag uit van de financiële resultaten én delen wij met jullie onze vooruitblik op het komende jaar.

Jaarverslagen

Meer weten over de financiële resultaten? Download hier de digitale versie van onze jaarverslagen. Liever een fysiek exemplaar? Dat kunt u aanvragen via info@ovg.nl.

Jaarverslag 2014

Het jaarverslag met de belangrijkste punten en financiële informatie van 2014 is hier te downloaden.

Jaarverslag 2015

Het jaarverslag met de belangrijkste punten en financiële informatie van 2015 is hier te downloaden.

Annual Report 2016

Het jaarverslag met de belangrijkste punten en financiële informatie van 2016 is hier te downloaden.

Capital Markets

Het team Capital Markets werkt nauw samen met OVG Investments in zowel Nederland als Duitsland om beleggingsproposities te structureren voor OVG en haar partners. Dankzij een breed netwerk, ervaring, en een goede track record heeft het Capital Markets team toegang tot de internationale kapitaalmarkt zowel aan de investeerders- als financierszijde. In combinatie met een opportunistische instelling die past bij het ondernemerschap van OVG heeft dit geleid tot de oprichting van joint ventures en nieuwe financieringsstructuren. Met deze partners is OVG Investments in staat om aankopen en verkopen perfect te timen en waarde te creëren voor OVG Real Estate en haar externe partners.

OVG Investments heeft op dit moment een vermogen onder beheer van meer dan 250 miljoen euro. Deze assets worden deels gemanaged voor OVG Real Estate en deels voor joint ventures die opgericht zijn met Goldman Sachs en een family office uit het Verenigd Koninkrijk.

Mensen

De gezichten van OVG

Onze mensen zijn onze grootste asset. Zij zijn het hart van OVG en definiëren wie we zijn.

Cees van der Spek

Public Affairs and Global Corporate Relations Director

Portret 3
Cees van der Spek Public Affairs and Global Corporate Relations Director

Sandra Gritti

Product Excellence Director

Portret 10
Sandra Gritti Product Excellence Director

Boudewijn Ruitenburg

Executive Commercial Director The Netherlands

Portret 11
Boudewijn Ruitenburg Executive Commercial Director The Netherlands

Lars Martell

Commercial Manager

41
Lars Martell Commercial Manager

Nabila Meknouzi

Receptionist

Portret 5
Nabila Meknouzi Receptionist

Sophie Block

Commercial Manager

39
Sophie Block Commercial Manager

Bernhard Kerkhoff

Commercial Manager

Portret 2
Bernhard Kerkhoff Commercial Manager

Erik Ubels

CTO

48
Erik Ubels CTO

Jan Hein Lakeman

Executive Managing Director USA

LinkedIn

32
Jan Hein Lakeman Executive Managing Director USA

Kelly van Gulik

Finance Associate

3
Kelly van Gulik Finance Associate

Okko Tijnagel

Executive Finance Director

10
Okko Tijnagel Executive Finance Director

Amanda van Wijk

Team Assistant

Portret 7
Amanda van Wijk Team Assistant

Werken bij OVG

Bij OVG Real Estate hebben we uitgesproken ideeën over hoe de wereld er uit zou moeten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat het altijd groener, slimmer en gezonder kan. Met een team van gedreven en ondernemende professionals leggen we elke dag opnieuw de lat een stukje hoger – voor ons vakgebied, de partners waarmee we samenwerken, maar vooral voor onszelf.

Meer weten over het werken bij OVG Real Estate? Bekijk dan onze vacaturepagina.