Cofely

Herontwikkeling op geboortegrond

Cofely

Voor de realisatie van het nieuwe kantoor van Cofely, koos OVG Real Estate voor een herontwikkeling van de bestaande locatie. Het resultaat is een slim gebouw dat perfect past bij dé specialist op het gebied van energy efficiency.

Duurzame uitdaging

Als je kijkt naar hoe Cofely sinds 1946 is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, zou je kunnen stellen dat ze al lang en breed hun vleugels hebben uitgeslagen en het nest verlaten hebben. Toch zijn ze na 65 jaar nog steeds gevestigd op hun ‘geboortegrond’ in de Rotterdamse haven. Het is een onlosmakelijk deel van wie ze zijn. De herontwikkeling voor Cofely was ook zonder twijfel een duurzame uitdaging. Onze relatie met het bedrijf gaat verder dan die van opdrachtgever en -nemer.

“Dit project is een belangrijke eerste stap om een deel van stadshavens te ontwikkelen tot havengebied voor hoogwaardige maritieme dienstverleners”

Jeroen Steens, Hoofd Havenexploitatie Havenbedrijf Rotterdam

Intensieve samenwerking

Samen met Cofely ontwierp OVG Real Estate de systemen om in het nieuwe kantoor niet alleen op slimme wijze energie te besparen, maar deze ook zelf op te wekken. OVG heeft daarnaast de verantwoordelijkheid genomen voor de ingrijpende bodemsanering van het oude haventerrein, waarbij ook het Rotterdamse Havenbedrijf nauw betrokken was. Binnen dit intensieve samenwerkingsverband streefden alle partijen naar een zo duurzaam mogelijke herontwikkeling, zowel boven als onder de grond. En dat is gelukt, met Energielabel A+ als resultaat.

samen ontworpen

OVG Real Estate ontwierp samen met Cofely de systemen om het nieuwe kantoor zo duurzaam mogelijk te maken

slim gebouw

Het resultaat is een slim gebouw dat perfect past bij dé specialist op het gebied van energy efficiency

Cofely

Locatie

Willingestraat 4, Rotterdam

Opleverdatum

30 november 2012

Functie

kantoorpand

Architect

JKH Architect

Omvang

6.205 m2

Gebruiker

Cofely

Energielabel

Energielabel A+, GreenCalc C