Danone Innovation Centre

Vernieuwing

Danone Innovation Centre

Experimenteren en innoveren, dat is wat Danone Research kenmerkt. En daarmee hebben ze veel gemeen met OVG Real Estate. Voor de ontwikkeling van Danone’s nieuwe duurzame Innovation Centre in het Utrecht Science Park zocht OVG Real Estate dan ook de grenzen op.

Open en vriendelijk

Het hypermoderne Danone Innovation Centre voor babyvoeding en medische voeding bevat naast openbare ruimtes als een café en restaurant ook een internationale pilot-plant, verscheidene laboratoria, een informatie- en congrescentrum en werkplekken voor ruim 400 medewerkers.

Alles komt samen in één open gebouw met een open en vriendelijk karakter. Bovendien wordt ook een unieke werkdynamiek gerealiseerd waarin kennisuitwisseling tussen medewerkers onderling en met de nabij gelegen universiteit wordt bevorderd.

Excellent

In het ontwerp van het gebouw speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is er bij de ontwikkeling van dit pand uitsluitend FSC gecertificeerd hout gebruikt. Daarnaast zorgen de glazen gevels ervoor dat er veel natuurlijk daglicht op de werkvloer is, waardoor er maar weinig kunstlicht gebruikt hoeft te worden. Bovendien zijn de glazen gevels hoog isolerend.

Met het oog op de toekomst is het gebouw flexibel ontworpen; laboratoria zijn eenvoudig om te vormen tot kantoorruimte, het is mogelijk om de vloerruimte uit te breiden én het gebouw biedt mogelijkheden tot partiële ontsluiting voor multi-tenant gebruik. Ook is het gebouw gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot van de gebruiker geminimaliseerd. The Innovation Centre krijgt haar energie van een Thermal Energy Storage systeem (TES). De atria worden verwarmd door de lucht overflow van de kantoren.

“De BREEAM-NL score ten opzichte van het ontwerpcertificaat is sterk verbeterd. En dat is, zeker voor dit grote en complexe project een zeer knappe prestatie”

Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building

Danone’s Nutricia Research heeft in 2013 de duurzaamheidscertificering BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertifcaat Excellent ontvangen. Het eerste gebouw in Nederland bestaande uit zowel kantoren als laboratorium dat deze certificering toegekend heeft gekregen.

Danone Innovation Centre

Locatie

Uppsalalaan 12, Utrecht

Opleverdatum

8 mei 2013

Functie

kantoorpand, laboratorium

Architect

Cepezed

Omvang

19.807 m2

Gebruiker

Danone

Energielabel

BREAAM Excellent