EDGE Olympic

Technologisch geavanceerd ecosysteem

EDGE Olympic

Introductie

Smartphone als bediening

De slimme technologie van EDGE Olympic maakt het leven van alle gebruikers een plezierige ervaring. Ongeacht of je kortdurend of juist lang verblijft in het gebouw: elke werknemer en bezoeker zal merken dat dit een allesbehalve traditioneel kantoorgebouw is. De smartphone vormt de sleutel en afstandsbediening van het gebouw. Of je nu een vergaderruimte wil boeken of toegang wil krijgen tot de parkeergarage, binnen paar klikken is het geregeld. Bij de ontwikkeling van het pand is de gebruiker altijd en op elk niveau het uitgangspunt geweest. Het resultaat is een inspirerende omgeving met vele soorten flexibele werkplekken die ruimte biedt aan elke werkvorm.

Locatie

Fred Roeskestraat 115-117-123, Amsterdam

Partners (bouwer, architect)

J.P. van Eesteren, Architekten Cie

Omvang in m2

11.108 m2 v.v.o

Bestemming (huurder)

wordt later bekendgemaakt

(Geplande) opleverdatum

01-04-2018

Duurzaamheidscertificaten

Energylabel A, C2C gecertificeerd, streven naar BREEAM excellent and Well silver

EDGE Olympic

Features

Inspirerende werkplek

Kenniswerkers van nu zoeken voortdurend nieuwe verbindingen: mensen om ervaringen mee te uitwisselen. Het gebouw is daarom ontworpen als een groot, open ecosysteem waarbinnen kleinere gemeenschappen eenvoudig aansluiting vinden bij andere gebruikers. Zo ontstaat er een levendige plek waar elke dag opnieuw verrassende kruisverbanden ontstaan en waar het voortdurend bruist van ideeën. In EDGE Olympic strijken getalenteerde werknemers maar ook ervaren werknemers graag neer om zich professioneel te ontwikkelen. Gebruikers nemen zo dus niet alleen vierkante meters af. Integendeel, ze verzekeren zichzelf van een voedingsbodem voor de groei van hun bedrijf. 

Module 01 Center C
Module 01 Right C
Module 02 Left C
Module 02 Center C
Slimme technologie

De basis van het gebouw is een digitale infrastructuur die alles en iedereen binnen de muren met elkaar verbindt. Via een smartphone-app kunnen gebruikers hun werkplek naar hun eigen hand zetten met het regelen van verlichting, temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-niveau. Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook snel collega’s lokaliseren, de bezettingsgraad controleren, toegang krijgen tot de parkeergarage of vergaderzalen boeken.

Deze geavanceerde digitale infrastructuur is flexibel en daarmee klaar voor de toekomst. Op basis van de wensen van huurders en gebruikers kunnen er eenvoudig extra diensten worden toegevoegd. Zo blijft EDGE Olympic structureel bijdragen aan het comfort, productiviteit en creativiteit van de gebruikers.

Circulariteit en duurzaamheid

EDGE Olympic is grotendeels circulair en ontwikkeld met een groot respect voor onze leefomgeving. De basis van het kantoorgebouw wordt gevormd door een oud, bestaand pand waarvan de levensduur verstreken was. In plaats van het gebouw te slopen, is er gekozen voor herontwikkeling. De basisstructuur was namelijk nog uitstekend bruikbaar. Zo was het niet nodig om nieuwe grondstoffen te gebruiken. De materialen van het oude gebouw die niet meer bruikbaar waren, hebben bovendien zoveel mogelijk een nieuwe bestemming gekregen binnen de nieuwe versie van het pand. De oude natuurstenen gevel doet nu bijvoorbeeld dienst als vloer op de begane grond.

Module 03 Center B
Module 03 Right B
Module 04 Left
Module 04 Center

De nieuwe materialen hebben allemaal een natuurlijke basis. Bovendien is er nu al gedacht aan het moment dat de levensduur van het gebouw is verstreken. De bovenste twee verdiepingen hebben bijvoorbeeld een houten constructie die relatief eenvoudig gedemonteerd kan worden voor toekomstig hergebruik. Dit deel van het gebouw is dan ook cradle-to-cradle gecertificeerd.

De verlichting van het gebouw bestaat uit LED. Gebruikers ervaren dit als daglicht (90% gelijk aan daglicht) en raken er minder snel vermoeid door. Vergeleken met de traditionele TL-verlichting verbruikt het daarnaast veel minder energie en is de levensduur vele malen langer.

Toekomst

Volgende generatie werkplek

Het combineren van duurzaamheid, design, flexibiliteit én een gezonde omgeving betekent vaak keuzes maken. Bij de ontwikkeling van EDGE Olympic wilde OVG op geen enkel vlak compromissen sluiten. En dat is gelukt. Dankzij de slimme technologie die voortdurend meet, registreert en analyseert hoe het gebouw wordt gebruikt – om vervolgens te anticiperen op de veranderende omstandigheden. Het comfort van de gebruiker staat daarbij altijd centraal en kan ook zelf eenvoudig de werkplek naar zijn eigen hand zetten.

De verzamelde gegevens over het gebruik van het gebouw, vormen de basis voor toekomstige verbeteringen en de evolutie van het gebouw. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat gebruikers in bepaalde ruimtes ineens minder verblijven, kunnen deze worden aangepast aan de nieuwe persoonlijke wensen. Met de flexibele technologie als basis kan EDGE Olympic zich steeds blijven ontwikkelen om zo het comfort en welzijn van gebruikers te garanderen. Daarmee is dit gebouw voor OVG het toonbeeld van de volgende generatie werkplekken.