Extraverde

Bijdragen aan een biologisch evenwicht

Extraverde

Een organisatie die zich om onze gezondheid bekommert, vestigt zich natuurlijk het liefst in een gebouw dat de gezondheid van haar medewerkers bevordert. Het kantoor dat OVG Real Estate voor de Nederlandse Hartstichting ontwikkelde, komt daaraan tegemoet: het heeft een gevel die voor de helft uit glas bestaat en zorgt voor extra lichte werkplekken.

Groene en waterrijke omgeving

Maar wie goed is voor haar medewerkers wil natuurlijk ook goed zijn voor haar omgeving. In het ontwerp is daarom ook rekening gehouden met het biologisch evenwicht van de groene en waterrijke omgeving van het kantoor. Daarom is bijvoorbeeld het gehele dak, ter isolatie, bedekt met vetplanten. Deze zorgen ’s zomers dat de zon het gebouw niet opwarmt, terwijl ze ’s winters juist een isolerende werking hebben en de warmte binnen het pand houden. Er is niet alleen naar de flora, maar ook naar de fauna gekeken. In het gebouw is een vleermuisbunker gevestigd, zodat de ecologische balans in de omgeving niet wordt verstoord.

Het kantoor heeft verder een slim en energiezuinig ontwerp, duurzaam materiaalgebruik en meerdere efficiënte installaties. Hierdoor mocht OVG Real Estate met trots het BREEAM-NL nieuwbouwcertificaat met de kwalificatie ‘Excellent’ in ontvangst nemen, als eerste in Nederland.

Het dak is bedekt met mos en in het gebouw is een vleermuisbunker gevestigd

Hart voor de maatschappij

De samenwerking met De Hartstichting gaat verder dan het ontwikkelen van het nieuwe kantoor. OVG Real Estate zorgde namelijk dat in haar kantoorgebouwen in de Randstad AED’s werden geplaatst binnen de zogenaamde 6 minuten zones.

Extraverde

Locatie

Prinses Catherina-Amaliastraat, Den Haag

Opleverdatum

6 februari 2012

Functie

kantoorpand

Architect

Meyer en Van Schooten Architecten

Omvang

7.400 m2

Gebruikers

Nederlandse Hartstichting

Energielabels

BREAAM Excellent