ING Headquarters

ING Headquarters

OVG Real Estate en G&S Vastgoed ontwikkelen het nieuwe hoofdkantoor van ING aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost. Het huidige hoofdkantoor van ING, de Amsterdamse Poort ook wel bekend als het Zandkasteel, wordt getransformeerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

ING heeft Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor de nieuwbouw van haar internationale hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost. Benthem Crouwel was recent betrokken bij de herontwikkeling van de stations Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal, het Stedelijk Museum Amsterdam en, dichterbij in Amsterdam Zuidoost, de Ziggo Dome.

ING wil dat het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Benthem Crouwel heeft het ontwerp ontwikkeld in lijn met de klantgerichte en innovatieve Think Forward-strategie. Er is gekozen voor een gebouw van 5 verdiepingen. ING streeft ernaar dat het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik. De details van het plan worden op dit moment nog verder uitgewerkt.

ING wil flexibele manieren van werken bevorderen en ervoor zorgen dat medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING kantoren uit Amsterdam-Zuidoost makkelijk met elkaar kunnen werken. In het gebouw en ook in de omliggende kantoren zullen daartoe plekken gecreëerd worden waar samenwerken wordt gefaciliteerd. 

De omgeving van het kantoor zal volgens de plannen worden ingericht als een campusachtig terrein met veel groen, dat erop gericht is om de locatie en omgeving goed met elkaar te verbinden en makkelijk bereikbaar te zijn.

Impressie Exterieur

Het ontwerp van Benthem Crouwel

Impressie Exterieur

Het ontwerp van Benthem Crouwel

De keuze van ING voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Amsterdam-Zuidoost is een locatie waar ING zich, tussen haar klanten, in het hart van de samenleving bevindt. Zoals ING eerder bekend maakte wordt de nieuwe huisvesting ontwikkeld in lijn met de ondernemersgeest van het bedrijf, waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan. Het wordt een werkomgeving die mensen stimuleert en inspireert, en de samenwerking tussen de medewerkers werkzaam in de verschillende ING kantoren in Amsterdam-Zuidoost verder zal vergemakkelijken.

Het nieuwe hoofdkantoor van ING wordt ontwikkeld in een campusstijl en zal gerealiseerd worden aan de Frankemaheerd. De huidige kantoorgebouwen worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en technologisch intelligent kantoorgebouw.

Fotogallerij

Sloopfase

Na ING’s verhuizing van de Amsterdamse Poort naar het nieuwe hoofdkantoor zal een Consortium, bestaande uit G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate, de Amsterdamse Poort transformeren van kantoren naar een multifunctioneel programma met voornamelijk woningen. Het ontwerp van de transformatie wordt in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Max van Huut gerealiseerd. Hierdoor worden blijven de karakteristieke eigenschappen van het gebouw behouden. Met de totale transitie wordt 65.000 m2 b.v.o. kantoor onttrokken en wordt tevens een grote impuls aan de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost gegeven. Er komen ruim 500 appartementen en in aanvulling daarop diverse (maatschappelijke) voorzieningen.

ING Headquarters

Locatie

Frankemaheerd, Amsterdam

Functie

Office

Architect

Benthem Crouwel

Omvang

40,000 m2

Gebruiker

ING