M_Eins

Klaar voor de toekomst

M_Eins

Zalando, Europa’s grootste online fashion platform, huurt vanaf begin 2017 het nieuwe kantoorgebouw M_Eins. M_Eins wordt ontwikkeld in de Berlijnse wijk Friedrichshain-Kreuzberg, strategisch gelegen tussen Alexanderplatz en de toekomstige luchthaven Berlijn Brandenburg.

24 uur per dag activiteit

De locatie, die lokaal wordt aangeduid als het Anschutz gebied, is het meest levendige deel van Oost-Berlijn. Dat is vooral te wijten aan de mix van functies die het gebied huisvest: winkels, kantoren, hotels en appartementen. Daardoor is er bijna 24 uur per dag activiteit in de omgeving. Niet voor niets zijn de afgelopen periode veel bedrijven naar dit gebied verhuisd en vestigde de multifunctionele Mercedes Benz Arena zich hier, waardoor het in de volksmond ook wel de ‘Potsdamer Platz van het Oosten’ wordt genoemd.

Richtfest

In oktober 2016 vierden we het bereiken van het hoogste punt van M_Eins. Samen met LBBW Immobilien. De traditionele 'Richtkranz' werd geheven maar verder dan dat was het 'Richtfest' alles behalve traditioneel.

M Eins3
M Eins Richtfest 5
M Eins5
M Eins6
Foodtrucks

Wat is een feest zonder goed eten? Allerlei verschillende foodtrucks serveerder voor ieder wat wils: pulled pork sandwich, currywurst, fish & chips, pasta, ijs, pannenkoeken met diverse toppings en Italiaanse koffie.

M Eins Richtfest 1
Muziek klinkt beter bij M_Eins

De Berlijnse DJ Djane Cat stond achter de draaitafels. Haar set en muziekstijl is grensoverschrijdend wat betreft leeftijd en is geschikt voor een ieder die wil dansen.

M Eins Richtfest 7

Middenin Berlijn

De bouw van M_Eins is in 2015 gestart. Begin 2017 zal het zeven verdiepingen tellende kantoorgebouw gereed zijn. M_Eins staat dan te midden van een van Berlijns grootste binnenstedelijke ontwikkelingsgebieden. De planning vraagt om een flexibel ontwerp voor efficiënte kantoorconcepten geschikt voor zowel open als gesloten kantoorvloeren. Bovendien worden lage operationele kosten gerealiseerd door middel van energie-geoptimaliseerde constructies.

Maar bovenal is het gebouw een inspirerende omgeving om te wonen, werken én uit te gaan. Bovenop de M_Eins bevindt zich namelijk een skybar met een 400 m2 groot terras dat uitzicht biedt op de Spree en de Oberbaumbrücke.

M_Eins

Locatie

Berlijn

Samenwerkingspartners

LBBW Immobilien

Opleverdatum

september 2016

Functie

kantoorpand

Architect

KSP Jürgen Engel Architecten

Omvang

17.857 m2

Gebruikers

Zalando

Energielabels

DNGB Silver