New Tide

Tweede leven

New Tide

Ter plaatse heeft het gebouw faam als het hoofdkwartier van de twee landelijke dagbladen in Nederland. Sinds OVG Investments het gebouw kocht als een deel van de ´Alexander-porfolio´ gaat het pand zijn tweede leven meemaken. Inmiddels heeft OVG heeft het gebouw gerenoveerd om het duurzamer te maken.

Renovatie

In april 2017 is het vernieuwde kantoorgebouw geopend. Het duurzame pand betekent een positieve impuls voor de stad en de werkomgeving van het Politiedienstencentrum (PDC). Nadat de eerste werknemers van het PDC begin 2017 in het gebouw traden, is New Tide nu volledig door hen in gebruik. Het pand uit 1988 is in 2015 door OVG aangekocht als renovatieproject vanuit OVG’s doel om werkruimtes te transformeren en duurzaam te maken met slimme technologie. Sindsdien is het kantoorgebouw door OVG grondig gerenoveerd.

Bij de herontwikkeling van New Tide waren de grootste uitdagingen de verduurzaming en modernisering van het verouderde gebouw, zodanig dat het gebouw weer aansluit bij de wensen van huidige en toekomstige gebruikers. Na de renovatie is het energielabel verbeterd van een E-label naar een A-label. Duurzame oplossingen zoals het Warmte Koude Opslagsysteem en de zonnepanelen op het dak zorgen er onder andere voor dat de energie in het gebouw op een duurzame manier wordt opgewekt. Ook is New Tide nu voorzien van een klimaatplafond, waardoor de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie wordt gereguleerd. Dit plafond draagt bij aan de duurzaamheid en uitstraling van het gebouw en zorgt bovendien voor een comfortabel binnenklimaat. Het pand is bovendien in zijn geheel voorzien van LED-verlichting.

Positieve Impuls voor Rotterdam Alexander

Naast de duurzaamheidsmaatregelen en de verbetering van het energielabel heeft de herontwikkeling ook een positieve impact op Alexandrium, het stadsdeel waar het kantoorgebouw is gelegen. Alexandrium kampt de afgelopen jaren met leegstand, maar het duurzame pand blaast de omgeving leven in. Ook draagt de huisvesting van het PDC bij aan de werkgelegenheid en betekent de verduurzaming van New Tide een besparing van 750 ton CO2-uitstoot voor de gemeente Rotterdam. 

New Tide

Adres

Marten Meesweg 35, Rotterdam

Oppervlakte

16.441 m2 (BVO)