Oranjewoud

Transparant en duurzaam

Oranjewoud

Het kantoor dat in 2013 voor Oranjewoud werd opgeleverd kan gerust worden gezien als verwezenlijking van de duurzaamheidsstrategie van dit ingenieurs- en adviesbureau. Het gebouw is namelijk BREEAM-NL Very Good gecertificeerd.

Naadloze aansluiting

Het gebouw voor Oranjewoud valt op door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter. Het sluit bovendien naadloos aan op de duurzaamheidsstrategie van Oranjewoud, een van de grootste, Nederlandse advies- en ingenieursbureaus in stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, bouw en vastgoed. In het kantoor bevindt zich daarom onder andere een warmte–koudeopslag (WKO) die prominent bij de entree van het gebouw opgesteld staat. Het centrale deel en de entree van het gebouw zijn voorzien van een binnentuin en die geven het gebouw een zeer ruimtelijk en open karakter.

“Deze ontwikkeling is een showcase van wat er bereikt kan worden als alle partijen met elkaar meedenken en het belang van duurzaamheid voorop stellen”

Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate

Daarnaast zijn er in het kantoor verschillende toepassingen geïnstalleerd die water en energie besparen en CO2-uitstoot reduceren, zoals een warmte-koudeopslag, waterbesparende maatregelen in het sanitair en een installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen.

Met elkaar meedenken

Het project en bijbehorende BREEAM-certificering is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Oranjewoud, OVG Real Estate, Dura Vermeer Bouw Rosmalen, Architectenbureau Paul de Ruiter, Ingenieursbureau Bartels en installatieadviesbureau Hiensch. Alle partijen hebben zich gedurende het proces opgesteld als partners die met elkaar meedenken.

Oranjewoud

Locatie

Beneluxweg, Oosterhout

Opleverdatum

eind april 2013

Functie

kantoorpand

Architect

Architectenbureau Paul de Ruiter

Omvang

8.474 m2

Gebruiker

Oranjewoud Beheer B.V.

Energielabel

BREAAM Very Good