Pollux Frankfurt

Een tweede leven

Pollux Frankfurt

Het Pollux-gebouw in Frankfurt is een kantoor van 130 meter hoogte uit de jaren ’90 met een tijdloos design. Nadat het leeg was achtergelaten, was het gebouw toe aan een marketing- en duurzaamheidsimpuls. OVG Real Estate zag gelijk de mogelijkheden en kansen van het gebouw.

Primeur

Pollux is een ontwerp van het New Yorkse architectenbureau Kohn Pedersen Fox Associates, opgeleverd in 1997 en voldoet aan alle eisen van een modern kantoorpand. Het gebouw is centraal gelegen op de grens van het financiële centrum en het Europaviertel in Frankfurt. Samen met haar ‘kleine broertje’ Kastor vormt Pollux het Forum Frankfurt. De 32 etages, 130 meter hoogte en totale oppervlakte van ruim 32.000 m² lenen zich uitstekend voor het realiseren van meerdere kantoorconcepten. Daarnaast beschikt het gebouw ook nog eens over een ondergrondse garage met 360 parkeerplaatsen.

OVG Real Estate heeft als asset manager Pollux verduurzaamd, nieuwe huurders aangetrokken en zo het gebouw nieuw leven ingeblazen. Deze inspanningen hebben ertoe geleid dat Pollux als eerste gebouw buiten het Verenigd Koninkrijk het duurzaamheidskeurmerk ‘BREEAM-In-Use Excellent’ heeft gekregen. Dat houdt in dat het gebouw duurzaam is in zowel het beheer als het gebruik.

Hoofdhuurders van Pollux zijn Commerzbank AG, Heussen Rechtsanwaltsgesellschaft en Salans GmbH.

Pollux Frankfurt

Locatie

Platz der Einheit 2, Frankfurt

Functie

kantoorpand

Architect

Kohn Pederon Fox

Omvang

35.000 m2

Gebruikers

Commerzbank AG, Heussen Rechtsanwaltsgesellschaft, Salans GmbH

Energielabels

DNGB Gold, BREAAM In Use Excellent