Schneider Electric

Van één komt het ander

Schneider Electric

Het begon allemaal vrij simpel: het internationale technologiebedrijf Schneider Electric wilde een nieuw kantoor en benaderde hiervoor OVG Real Estate. Echter, al pratende over de opdracht bleken beide partijen veel met elkaar gemeen te hebben op het gebied van energiemanagement in gebouwen. Zo werkt zowel OVG Real Estate als Schneider Electric voortdurend aan de reductie van de CO2-uitstoot van kantoorgebouwen.

Gezamenlijk wapenfeit

Het duurde dan ook niet lang voordat OVG Real Estate besloot om Schneider Electric als preferred supplier te vragen en een strategische samenwerking aan te gaan voor innovatief energiemanagement in gebouwen. Het eerste gezamenlijke wapenfeit was Schneider Electric’s eigen, nieuwe kantoorgebouw. Dit bijzondere gebouw bevat een groot aantal technische innovaties van Schneider Electric. Om die reden dient het gebouw ook als Experience Centre voor klanten van het bedrijf.

Zowel OVG Real Estate als Schneider Electric werken voortdurend aan de reductie van de CO2-uitstoot van kantoorgebouwen

Toonaangevend in nieuwbouw

OVG Real Estate en Schneider Electric hebben een nieuwe standaard gezet op het gebied van duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten. Het gebouw behaalde namelijk een BREEAM-NL Excellent en had een score van 75,59 procent, de hoogste die toen ooit was vergeven. Schneider Electric ontvangt bovendien een ISO 50001 certificaat, een energiemanagementnorm die een internationale richtlijn biedt voor energiebeheer.

Schneider Electric heeft de certificaten én de door zichzelf gestelde doelstelling voor energiebesparing behaald dankzij onder meer het inzetten van energie- en watermeters, LED-verlichting met aan- en afwezigheidsdetectie, groene ICT en gebouwautomatisering (GBS). Het gebouw krijgt bovendien energie van de gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK) van het naastgelegen TNT Centre, dat ook door OVG ontwikkeld is, en van zonnepanelen op het dak.

Bezoekers van het gebouw kunnen met eigen ogen zien hoe al deze techniek in het gebouw is verwerkt. Schneider Electric biedt hen namelijk een kijkje in de keuken en heeft openingen in het plafond aangebracht zodat te zien is welke slimme technologie zich in dit kantoorpand schuilhoudt. De technologie die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het gebouw destijds de hoogste duurzaamheidsscore ooit behaalde.

Schneider Electric

Locatie

Taurusavenue 133, Hoofddorp

Opleverdatum

1 november 2012

Functie

kantoorpand

Architect

Bias Architecten

Omvang

6.109 m2

Gebruikers

Schneider Electric

Energielabel

BREAAM-NL Very Good