SPARK

OVG Real Estate verwelkomt EMA

SPARK

OVG Real Estate verwelkomt EMA

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) verhuist van Londen naar Amsterdam. Totdat het permanente gebouw aan de Zuidas klaar is zal het EMA gehuisvest worden in Spark.


OVG Real Estate verwelkomt Europees Geneesmiddelen Agentschap

Een plek voor mensen die groot durven denken

Amsterdam West

Amsterdam West is het gebied rondom station Sloterdijk in Amsterdam Nieuw-West. Het maakt deel uit van Westpoort, het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland. Het is een veelzijdig gebied dat alle voorzieningen biedt die men mag verwachten van een dynamische, hoogwaardige kantoorlocatie. Naast kantoren en onderwijsinstellingen biedt het gebied diverse comfortabele internationale hotels, gezellige (koffie) bars, strakke restaurants, een supermarkt en natuurlijk NS-station Amsterdam Sloterdijk met zijn trein-, tram-, bus- en metrodiensten. Zowel binnen als buiten kantooruren is Amsterdam West bruisend van activiteit.

Amsterdam West biedt ruimte voor zowel nieuwe ontwikkelingen als transformaties. Het gebied transformeert van een kantoorruimte naar een gemengde woon- en commerciële site.

Amsterdam West door de ogen van OVG Real Estate
Efficiënt en flexibel

Focus op comfort, gemak en welzijn

Een goed kantoor is klaar voor de toekomst. Het biedt al het comfort dat mensen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen - niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen. In elk onderdeel van Spark, variërend van het ontwerp tot de hightech voorzieningen en diensten, ligt de focus op het comfort, gemak en welzijn van de gebruikers. Een efficiënt en flexibel ontwerp dat eenvoudig aan de wensen van huurders kan worden aangepast; dat is de toegevoegde waarde van dit kantoorgebouw.

Locatie

Orlyplein 2, Amsterdam

Partners

Powerhouse (architect) /
G&S Bouw (constructor)

Omvang

12.800 m2

Opleverdatum

2017

Duurzaamheidscertificaten

Energylabel A

Spark Split Screen
Herontwikkeling

Elk detail is onder handen genomen

Het gebouw Spark is oorspronkelijk gebouwd in 1992. Het interieur van het gebouw was weliswaar gedateerd, maar de basis bevond zich nog in uitstekende staat. OVG kocht het gebouw aan, geheel in lijn met de strategie om bestaande complexen op gunstige locaties in eigen beheer te verduurzamen. Bij de herontwikkeling was het uitgangspunt om zoveel mogelijk te behouden. 

Bij het vernieuwingsproces van Spark bleken er meer onderdelen in aanmerking te komen voor vervanging dan initieel gedacht. Zo werd de beglazing uiteindelijk vervangen omdat dit een belangrijke bijdrage levert aan de besparing van energie en het binnenklimaat. Het grootste deel van de technische installaties is eveneens vernieuwd. Zo kan het gebouw ook de komende decennia aan hoge standaarden blijven voldoen wat betreft duurzaamheid en binnenklimaat. Uiteindelijk is vrijwel elk detail van het complex onder handen genomen, waardoor Spark praktisch een nieuw gebouw is.

Met de herontwikkeling wil OVG het opkomende Sloterdijk-gebied een impuls geven. Ondertussen werkt ook de Gemeente Amsterdam aan een grootscheepse transformatie van het gebied door verschillende functies te combineren: woningen, kantoren, winkels en horeca. Spark sluit naadloos op dat bestemmingsplan aan. Een grote, uitnodigende luifel is daarvan het meest in het oogspringende onderdeel. Dit is niet alleen een verfraaiing van het gebouw, maar geldt ook als uitnodiging: kom binnen.

Slim gebouw

Feiten en cijfers