Valley

The evolution of city life

Valley

Introductie

Zuidas: Nieuw stadsdeel

Valley is de belichaming van de grote transformatie die de Amsterdamse Zuidas doormaakt. Van een kantorenlocatie is de Zuidas uitgegroeid tot een levendige, multifunctionele omgeving die een integraal onderdeel van de stad vormt. Valley sluit hier naadloos op aan door een plek te creëren waar mensen gaan leven, werken en recreëren. We noemen het ‘the evolution of city life’. De vormgeving van Valley is in handen van de prijswinnende architect Winy Maas van MVRDV.

Locatie

Beethovenstraat, Amsterdam

Partners

MVRDV (architect) RJB Group of Companies (investor)
G&S Bouw B.V. and Boele
& Van Eesteren B.V. (contractor)
De Bosman bedrijven (contractor installations)
DeltaVorm Groep and Piet Oudolf (landscape design)

Omvang

75.000 m2

Geplande opleverdatum

Q1 2021

Duurzaamheidscertificaten

BREEAM Excellent

Het complex gaat naadloos over in de omliggende omgeving
Valley Visie Left
Visie

Waar natuur en stad samenkomen

Het stadsleven en onze natuurlijke omgeving hebben tot nu toe nooit naast elkaar bestaan: het was het een of het ander. Valley introduceert een nieuwe vorm van stadsleven die deze beide werelden wel combineert. Een plek waar de natuur en de moderne, stedelijke samenleving samenkomen in een duurzaam en gezonde gecreëerde omgeving.

Valley is een uitzonderlijke plek waar het dagelijks leven, werk en recreatie elkaar ontmoeten. Middenin de dynamiek van de Amsterdamse Zuidas, aan de levendige Beethovenstraat.

Valley Tuin
Valley Garden Image
Unieke openbare tuin

Een bijzonder en openbaar landschap loopt over het hele gebouw en is ontworpen door internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf. Een indrukwekkende groene vallei, majestueuze trappen en zonnige terrassen die voor iedereen toegankelijk zijn. Van hieruit wordt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving geboden. Het markante ontwerp is een bijzondere aanvulling op de skyline van de Zuidas.

Tegelijkertijd staat Valley garant voor een ongeëvenaarde kwaliteit van leven, voor Nederlandse normen.

Multifunctioneel

Wonen, werken & genieten

Valley verbeeldt op verschillende manieren de omslag in de ontwikkeling van Zuidas in Amsterdam. In de eerste plaats omdat verschillende functies in het complex worden gecombineerd: wonen, werken, horeca, retail en cultuur. Daardoor zal het gebied ook buiten kantooruren ‘bewoond’ zal zijn. In de tweede plaats is Valley volledig verweven met de publieke ruimte. Het groen vormt een verbindende factor: de groenstructuur op straatniveau loopt zonder onderbreking door in de verschillende terrassen van het gebouw. Dat maakt de verbinding uitnodigend en bloeiend. Een hele reeks van terrassen nodigt uit tot divers gebruik. Er zijn besloten ruimten en meer open zichtlijnen op Valley en de omgeving. De gekozen planten zijn divers: er is een afwisseling in bladkleur, vorm en bloeiwijze van de beplanting. Enkele bloeiende laagblijvende bomen en heesters doorbreken de verder open en ruimtelijke structuur.

Valley Bar Left 02
Valley Bar Right 02

Het kleurenpallet komt overeen met wat je in een bergachtig gebied zou verwachten

Bij de uitwerking van de inrichting van de publieke ruimte is gekozen voor een groen kleurbeeld. Deze zogenaamde ‘gradiënt’ biedt de bezoeker of bewoner in zijn wandeling door het landschap een steeds wisselend beeld en verwijst naar het kleurenpallet zoals je die in een bergachtige gebied zou verwachten. Een aantal grote houten zitelementen met opgaande meerstammige bomen bepaalt het beeld.

Valley Nl Amsterdam Render Exterior 2016 7
Slim & gezond

Ontworpen volgens de nieuwste trends

Het gebouw combineert de nieuwste trends en inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid. Valley is om die reden gecertificeerd met BREEAM-NL Excellent voor de commerciële ruimtes.

Het residentiële deel van Valley scoort gemiddeld een 8 op de zes benchmarks van de GPR Building-schaal. Bovendien heeft de ontwikkeling een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) waarde van -0,30.

Valley Gallery

OVG verwerkt de nieuwste generatie ‘smart technologies’ toepassingen in de kantoorruimtes van Valley. Voorbeelden hiervan zijn IP-based Building Automation systemen en diverse sensoren die het gebruik monitoren. Dit zorgt voor nauwkeurige bezettingsgegevens waarmee bijvoorbeeld verlichting, schoonmaak, energie en het onderhoud van installaties precies kunnen worden afgestemd op het daadwerkelijke gebruik. 

Aan een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving wordt steeds meer belang gehecht. Ook door OVG. Onze organisatie brengt dat in praktijk door in Valley een groot aantal maatregelen te nemen die zorgen voor een prettig en gezond leefklimaat en bijdragen aan het comfort van de gebruikers. 

Feiten & cijfers

Duurzaam tot op de vezel

Valley is gebouwd volgens de nieuwste trends en inzichten op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast biedt het gebouw vele honderden vierkante meters groene buitenruimte.

Ambities