Van Oord

Een kantoor met familietrekjes

Van Oord

“Ons nieuwe kantoor is een afspiegeling van ons bedrijf”, aldus Pieter van Oord, CEO van baggerbedrijf Van Oord. Het kantoor heeft vele nautische trekjes in haar ontwerp. Bovendien is het via het water vanuit de hele wereld toegankelijk door de ligging aan een knooppunt van de Maas, een van de belangrijkste waterwegen van Nederland.

Fris en duurzaam

Om ervoor te zorgen dat het gebouw de kern van Van Oord weerspiegelt – no nonsense en tegelijkertijd super-innovatief – is Pieter van Oord bijzonder intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het kantoor. Hij behoort tot de vierde generatie die het baggerbedrijf uit 1868 leidt. Met hem was het gehele familiebedrijf nauw betrokken bij de nieuwbouw. Het resultaat is een fris kantoor met prachtig zicht op de Rotterdamse thuishaven. De Nieuwe Maas, zoals het gebouw officieel heet, werd in 2012 geopend door (toenmalig) Prins van Oranje Willem-Alexander.


“Ons nieuwe kantoor is een afspiegeling van ons bedrijf”

Pieter van Oord, CEO van baggerbedrijf Van Oord

Maritiem karakter

Het gebouw van ca. 14.000 m2 heeft een duurzaam en maritiem karakter. Het maritieme aspect wordt onderstreept door de ligging aan het water, de inrichting met veel hout en de architectuur met balkons en terrassen. Dit doet denken aan de brug van een schip. Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel van het ontwerp en de bouw en komt vooral tot uitdrukking in het mossedum op de daken en de koude- en warmteopslag.

Belangrijke opleidingsplaats

Naast een werkplek huisvest het gebouw ook de Van Oord Academy: het interne opleidingsinstituut dat onder meer simulatoren heeft waarmee vlootmedewerkers getraind kunnen worden voor de belangrijkste werkschepen.

In het kantoorgebouw werken ongeveer 700 mensen. Inmiddels heeft OVG Real Estate ook fase 2 van de Nieuwe Maas gerealiseerd op het naast gelegen stuk grond.

Van Oord

Locatie

Schaardijk 211, Rotterdam

Opleverdatum

2012 & 2015

Functie

kantoorpand

Architect

De Jong Gortemaker Algra Architects

Omvang

15.900 m2

Gebruiker

Van Oord