Duurzame prestatie voor Danone’s Nutricia Research

BREEAM Excellent

Duurzame prestatie voor Danone’s Nutricia Research

De afgelopen drie jaar is hard gewerkt om het 20.000 vierkante meter grote Nutricia Research in Utrecht zo duurzaam mogelijk te maken. Deze arbeid is vandaag beloond met een 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Excellent). Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building reikte het certificaat uit aan Elmo Wissing project/site director van Nutricia Research. Het gebouw is een ontwikkeling van OVG Real Estate en is ontworpen door Cepezed.

In Nutricia Research is plek voor diverse laboratoria, een proeffabriek, een sensorisch centrum, een informatie- en vergadercentrum, een restaurant en kantoorruimten. Het gebouw op het Utrecht Science Park is hét internationale onderzoekscentrum voor babyvoeding en medische voeding van Danone.

Duurzaam ontwerp

In het ontwerp van het gebouw speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is in het gebouw uitsluitend FSC gecertificeerd hout gebruikt. Daarnaast zijn de glazen gevels hoogisolerend en zorgen ervoor dat er weinig kunstlicht nodig is. Ook is het gebouw flexibel ontworpen; laboratoria zijn eenvoudig om te vormen tot kantoorruimte, het is mogelijk om extra vloerruimte toe te voegen bij een uitbreiding én het gebouw biedt mogelijkheden tot partiële ontsluiting voor multitenant gebruik. Bovendien is het gebouw gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot van de gebruiker geminimaliseerd.

Trots op het resultaat

Ontwikkelaar OVG Real Estate is trots op het resultaat: “Het is een mooie duurzame prestatie. Het is een bewijs van dat je met zowel kantoren als met laboratoria duurzame stappen kan maken”, aldus Cees van der Spek, directeur Duurzaamheid van OVG.

Score sterk verbeterd

DGBC-directeur Stefan van Uffelen prijst het hoge ambitieniveau van Danone en het bouwteam. “De BREEAM-NL score ten opzichte van het ontwerpcertificaat is sterk verbeterd. En dat is, zeker voor dit grote en complexe project een zeer knappe prestatie. Het geeft ook aan dat eindgebruiker Danone ambitieus is op het gebied van duurzaamheid.”

  1. Gerelateerde case

    Danone Innovation Centre

    Experimenteren en innoveren, dat is wat Danone Research kenmerkt. En daarmee hebben ze veel gemeen met OVG Real Estate. Voor de ontwikkeling van Danone’s nieuwe duurzame Innovation Centre in het Utrecht Science Park zocht OVG Real Estate dan ook de grenzen op.

    Lees meer