De Rotterdam genomineerd voor FGH Vastgoedprijs 2014

De Rotterdam genomineerd voor FGH Vastgoedprijs 2014

De Rotterdam is samen met het Gasterra Hoofdkantoor in Groningen en De Markies in Den Haag genomineerd voor de FGH Vastgoedprijs 2014. Deze prijs is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Tevens wordt er gekeken naar het projectrisico, architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact.

De Rotterdam

Het grootste multifunctionele gebouw is een ontwerp van Rem Koolhaas, OMA. De Rotterdam, in totaal 160.000 m2 wordt met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel met congres-/eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen een verticale stad op de Wilhelminapier.


Betrokken partijen


De Rotterdam is een ontwikkeling van De Rotterdam C.V., een joint venture van OVG Real Estate en MAB Development. Het ontwerp van De Rotterdam is van OMA.
FGH Bank is financier van dit project en in totaal zijn er 7 verschillende aannemers betrokken geweest bij de realisatie van De Rotterdam: Züblin Nederland (bouwkundig), Roodenburgh Installatie Bedrijf (installaties), TGM en Scheldebouw (gevel), Kone (liften), Eneco (warmte/koude installatie) en SBB (afbouw hotel).

Uitreiking

De drie projecten zijn geselecteerd uit 20 aanmeldingen door een jury met voorzitter Jan van Zanen, burgermeester van Utrecht. Op maandag 3 november zal in Utrecht bekend worden gemaakt wie de prestigieuze FGH Vastgoedprijs 2014 in ontvangst mag nemen.