Groen licht voor investeren in duurzaam vastgoed

Groen licht voor investeren in duurzaam vastgoed

De komende maand is OVG real estate een belangrijk onderdeel van de campagne van ABNAmro in aanloop naar de Provada, de vastgoedbeurs in Amsterdam begin juni.

Onze opdrachtgever Deloitte wilde een aantal kantoorlocaties in Amsterdam samenvoegen. De wens was om een nieuw pand te ontwikkelen op de Zuidas in de nabijheid van de VU Amsterdam. Een zeer hoge BREEAM-kwalificatie was het uitgangspunt. Wij zochten voor de realisatie van dit duurzame kantoorpand een partij die dezelfde visie en overtuiging deelt en dit project wilde financieren.

ABNAmro heeft een projectfinanciering verstrekt voor deze nieuwbouw. Onderdeel hiervan was een innovatieve oplossing door het inzetten van de GO-regeling. Met een renteswap om een renteschommeling te kunnen opvangen gedurende de bouwfinanciering. Met deze oplossing geeft ABNAmro invulling aan haar ambitie om het vastgoed in Nederland te verduurzamen. Een bijzondere samenwerking is ontstaan en dat uit zich momenteel in deze groene campagne die via media als het FD en PropertyNL naar buiten wordt gebracht.

Bekijk hier de film.

  1. Gerelateerde case

    The Edge

    Niet in Tokio, New York, Delhi, Londen of Parijs, maar in Amsterdam staat ‘s werelds meest duurzame kantoorgebouw: The Edge.

    Lees meer