OVG verkoopt gebouw The Edge aan Deka Immobilien

OVG Real Estate en Deka Immobilien zijn een koopovereenkomst overeengekomen voor kantoorgebouw The Edge dat op dit moment wordt gerealiseerd op de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw van circa 40.000 m2 kenmerkt zich door een ongekend hoog duurzaamheidsniveau.

The Edge

The Edge is gelegen in het Kenniskwartier direct aan de snelweg A10. Het ontwerp is van de hand van Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. The Edge is gecertificeerd met BREEAM-NL ‘Outstanding’ en wordt bij oplevering in het najaar van 2014 één van de meest duurzame gebouwen van Europa. Naast het duurzame karakter onderscheidt het gebouw zich door de toegepaste innovaties, waarmee dit gebouw een nieuwe standaard zet qua comfort voor de gebruikers. In oktober van dit jaar zal OVG het gebouw opleveren aan de huurders Deloitte en AKD, waarmee een langjarige huurovereenkomst is overeengekomen.

Deze transactie is de grootste single asset beleggingstransactie van dit jaar. Met deze aankoop door Deka Immobilien wordt de kwaliteit en het vertrouwen in de Zuidas wederom bevestigd.

Jan Hein Tiedema Commercieel Directeur OVG Nederland: “Vanaf de start van dit project is ons doel geweest om met The Edge het beste resultaat op het gebied van duurzaamheid en comfort te bereiken. Juist gedurende de crisis hebben wij extra geïnvesteerd in energie-efficiëntie en innovatieve LED-systemen. Wij hebben altijd vertrouwd op de kwaliteit van dit project waarin transparante architectuur, extreme duurzaamheid en optimaal gebruikscomfort worden gecombineerd. OVG is dan ook extra trots om het eigendom over te mogen dragen aan één van de grootste internationale beleggers ter wereld."

De betrokkenen

Deka Immobilien is in deze transactie juridisch en fiscaal geadviseerd door Baker & McKenzie en op technisch gebied door CBRE. OVG is juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma, fiscaal geadviseerd door PWC en tijdens het verkoopproces door JLL. ABN AMRO Real Estate Finance is opgetreden als financier.

  1. Gerelateerde case

    The Edge

    Niet in Tokio, New York, Delhi, Londen of Parijs, maar in Amsterdam staat ‘s werelds meest duurzame kantoorgebouw: The Edge.

    Lees meer