HumboldtHafenEins: Groenste Kantoor van Berlijn

HumboldtHafenEins: Groenste Kantoor van Berlijn

Stipt op de geplande datum levert OVG Real Estate kantoorgebouw HumboldtHafenEins op aan huurder PriceWaterhouseCoopers (PwC). Met de oplevering van het DGNB Gold gecertificeerde kantoorgebouw van 30.000 m2 is voor OVG Real Estate een eerste mijlpaal in Berlijn bereikt.

Met een geïntegreerde warmtekrachtcentrale, een ventilatiesysteem met 75% warmte-terugwinning, energie-geoptimaliseerde airconditioning, een gevel met de beste isolatie rating evenals driedubbele beglazing, is HumboldtHafenEins niet alleen het meest groene kantoorgebouw van Berlijn, maar behoort het gebouw ook tot de top tien van meest duurzame kantoor gebouwen in heel Duitsland. HumboldtHafenEins ontving de pre-certificering 'DGNB Gold'.

Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate:

“Vanwege de prominente positie van HumboldtHafenEins tussen het regeringsgebied en het centraal station van Berlijn, was het van belang dat ons eerste project in Berlijn niet alleen architectonisch hoogstaand zou zijn, maar ook innovatief en een toekomstgericht gebouw zou zijn.”

Het zeven verdiepingen tellende kantoorgebouw is ontworpen in meander vorm door KSP Jürgen Enge architecten. Om ervoor te zorgen dat zowel bewoners als toeristen kunnen wandelen onder de arcades van het gebouw en kunnen genieten van het uitzicht vanaf de Humboldthafen in een van de nieuwe cafés en restaurants, is het hele terrein verlaagd met 1,5 meter tot hetzelfde niveau als de kade. PwC en Sanofi Pasteur MSD huren 30.000 m2 van HumboldtHafenEins, ca. 1.200 m2 is beschikbaar voor horecavoorzieningen en retail.

HumboldtHafenEins is niet het enige project van OVG in de nabijheid van het regeringsgebied. Ten westen van het Centraal Station is een nieuw kantoorgebouw, 'Grand Central Berlin', in ontwikkeling.

Martin Rodeck, Algemeen Directeur OVG Germany:

“De nieuwe stedenbouwkundige ontwikkeling van dit centraal gelegen perceel fascineerde ons vanaf het begin. Als een technologisch gedreven en innovatieve organisatie, zullen wij onze deskundigheid inzetten om een serieuze bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze locatie en het creeeren van een 'slimme stad'."