Busitel II aangekocht door OVG Real Estate

Busitel II aangekocht door OVG Real Estate

OVG Real Estate heeft Busitel II aangekocht, het voormalige kantoorpand van Deloitte in Amsterdam Sloterdijk. OVG Real Estate zal het gebouw van ca. 12.500 m2 volledig herontwikkelen en verduurzamen.

De aankoop van Busitel II is in lijn met de strategie van OVG Real Estate om bestaande gebouwen op strategische locaties te verwerven en te verduurzamen. Toen Deloitte in november 2014 naar het door OVG Real Estate ontwikkelde gebouw ‘The Edge’ op de Zuidas in Amsterdam verhuisde, kwam er in Busitel II 12.500 m2 kantoorruimte en 158 parkeerplaatsen vrij. OVG Real Estate koopt nu het kantoorgebouw van EP Busitel II B.V., onderdeel van Aviva Investors.

Duurzame ontwikkeling

Busitel II krijgt onder andere een nieuwe gevel, entree en interieur. Ook worden alle (klimaat)installaties vernieuwd, waardoor het huidige energielabel van een G-Label naar een A-label wordt verhoogd.

"Wij verduurzamen het gebouw en blazen het nieuw leven in", zegt Jan Hein Tiedema, algemeen directeur Nederland van OVG Real Estate. "Naast het ontwikkelen van The Edge voor Deloitte draagt OVG ook zorg voor de herontwikkeling van het bestaande gebouw in Sloterdijk. Zowel het gebied als gebouw heeft volgens ons veel potentie."

Busitel II is gelegen op een strategische locatie, direct naast Intercity station Amsterdam Sloterdijk. Zowel Schiphol als het centrum van Amsterdam zijn binnen enkele minuten bereikbaar.

Door de juiste focus van de Gemeente Amsterdam is het gebied volop in ontwikkeling en het grote aanbod aan faciliteiten wordt in de toekomst verder uitgebreid. De gisteren aangekondigde verkoop van het naastgelegen Crystal Tower is hier ook een bewijs van. In de nabije omgeving van het kantoorgebouw bevinden zich diverse horecagelegenheden, hotels, winkels en een supermarkt.

Betrokken partijen

Verkoper EP Busitel II B.V. is geadviseerd door NL real estate en Nauta Dutilh. OVG Real Estate is tijdens deze transactie geadviseerd door AKD en Search.