Samenwerking OVG Real Estate en Zalando Berlijn

OVG Real Estate verhuurt 13.000 m2 aan Zalando

Samenwerking OVG Real Estate en Zalando Berlijn

Zalando SE zal vanaf begin 2017 13.000 m2 in het nieuwe kantoorgebouw M_Eins huren. Het kantoorgebouw is daarmee volledig verhuurd. M_Eins wordt gebouwd in de Berlijnse Friedrichshain-Kreuzberg-wijk in de buurt van de Mercedes-Benz Arena.

M_Eins is een project van een joint venture tussen LBBW Immobilien en OVG Real Estate.

Projectpartners OVG Real Estate en LBBW Immobilien hebben de bouwaanvraag voor het M_Eins kantoorgebouw in januari van dit jaar aangevraagd en de bouwvergunning is reeds afgegeven. De bouw start in de herfst van 2015.

"We zijn blij dat het mogelijk was om een overeenkomst met Zalando, Europa's grootste online fashion platform, te kunnen sluiten voor de start van de bouw."

Frank Berlepp, Managing Director van de LBBW Immobilien Group

Begin 2017 zal het zeven verdiepingen tellende kantoorgebouw gereed zijn. M_Eins staat dan te midden van een van Berlijns grootste binnenstedelijke ontwikkelingsgebieden. De planning vraagt om een flexibel ontwerp voor efficiënte kantoorconcepten geschikt voor zowel open als gesloten kantoorvloeren. Een laag verbruik en lage operationele kosten zullen worden gerealiseerd door middel van energie-geoptimaliseerde constructies.

Martin Rodeck, Managing Director OVG Real Estate Germany:

“We hebben M_Eins ontwikkeld als multi-tenant kantoorgebouw. Zalando kan daarom profiteren van een zeer flexibel gebouw concept dat kan worden aangepast aan de toekomstige ontwikkelingen en behoeftes.”

Zalando is tijdens deze transactie geadviseerd door Colliers International Berlijn en Freshfields Bruckhaus Deringer. OVG en LBBW zijn bijgestaan door CMS Hasche Sigle.

  1. Gerelateerde case

    M_Eins

    Zalando, Europa’s grootste online fashion platform, huurt vanaf begin 2017 het nieuwe kantoorgebouw M_Eins. M_Eins wordt ontwikkeld in de Berlijnse wijk Friedrichshain-Kreuzberg, strategisch gelegen tussen Alexanderplatz en de toekomstige luchthaven Berlijn Brandenburg.

    Lees meer