NSI koopt Cobra Portefeuille van JV Goldman Sachs / OVG

NSI koopt Cobra Portefeuille van JV Goldman Sachs / OVG

Goldman Sachs en OVG verkopen de Cobra Portefeuille aan NSI. In 2013 heeft OVG middels een joint venture met Goldman Sachs de portefeuille, destijds bekend als Unicum CV, aangekocht van CBRE GI.

De Cobra portefeuille van circa 56,509 m² welke is aangekocht door NSI bestaat uit 7 gebouwen te weten: Vivaldi Offices I & II, Centerpoint I & II in Amsterdam; Alexanderhof en Alexanderpoort in Rotterdam en het Binnenhof in ’s Hertogenbosch.

Boudewijn Ruitenburg, Directeur Investments OVG Real Estate: ‘’Sinds het moment dat wij de portefeuille kochten in 2013 hebben wij samen met Goldman Sachs waarde toegevoegd door de bezettingsgraad van de gebouwen aanzienlijk te verhogen. Daarnaast hebben wij alle gebouwen verduurzaamd en gezonder gemaakt. Voor een lange termijn belegger als NSI is dit het juiste moment om strategisch deze portefeuille aan te kopen. OVG zal zich mede vanwege het succes van deze overeenkomst nog verder concentreren op een positieve verandering in de markt van bestaand vastgoed.’'

''OVG zal zich mede vanwege het succes van deze overeenkomst nog verder concentreren op een positieve verandering in de markt van bestaand vastgoed.’’

OVG Asset Management Nederland B.V. was verantwoordelijk voor het Asset Management van de portefeuille. In een periode van twee jaar heeft OVG de portefeuille geoptimaliseerd middels een klantgerichte aanpak. Ca. 30% (17.000 m2) van alle huurcontracten is verlengd waarmee de leegstand binnen de portefeuille is teruggebracht naar slechts 3%. Tevens heeft OVG de portefeuille verduurzaamd. In 2014 ontvangt het gebouw Alexanderpoort in Rotterdam, de landelijke prijs ‘’gezondste werkplek van Nederland” en wordt OVG door JLL benoemd tot ‘’Meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar”. Onlangs heeft OVG de GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) Green Star status behaald.

Betrokken partijen
NSI is tijdens deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma en EY. OVG is bijgestaan door Loyens & Loeff en CBRE.