OVG Real Estate & Deloitte vieren opening The Edge

Het meest duurzame kantoorpand ter wereld

OVG Real Estate & Deloitte vieren opening The Edge

The Edge, het nieuwste kantoorgebouw op de Zuidas in Amsterdam, is officieel open. Deloitte en OVG Real Estate organiseren een tweedaags evenement in het teken van digitaal ondernemerschap. Genodigden kunnen ervaren waarom The Edge een wereldwijde benchmark is op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van slimme technologie in vastgoedontwikkeling.

Opening The Edge

Eind 2014 leverde OVG Real Estate het gebouw op aan hoofdhuurder Deloitte en inmiddels is The Edge helemaal verhuurd. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman. Het gebouw heeft volgens Building Research Establishment (BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, de hoogste score voor nieuwe kantoorgebouwen ontvangen die ooit is afgegeven. Duurzame innovaties, zoals het door Philips ontwikkelde ‘connected lighting system’ dat daglicht, beweging en temperatuur meet en hierop inspeelt, de zonnepanelen op de voorgevel maar ook het ontwerp van het gebouw en de gebruikte materialen maken het gebouw zeer efficiënt.

The Edge kenmerkt zich niet alleen door duurzaamheid, maar kent ook een hoge mate van intelligentie door de toegepaste innovaties en technologie. Zo kan iedere medewerker de temperatuur en de lichtintensiteit boven zijn werkplek bedienen via een app op zijn smartphone en gebruiken de beheerders van het gebouw deze informatie voor het regelen van de temperatuur in de diverse ruimtes en het organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.

Deloitte gebruikt het gebouw inmiddels zeven maanden. Peter Bommel, CEO van Deloitte: “Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is om in te mogen werken, leveren de hypermoderne technologieën en hieruit verzamelde data interessante inzichten op over het pand. Deze inzichten zetten we ook weer in voor onze klanten.”

“Naast een indrukwekkend gebouw om in te mogen werken, leveren hypermoderne technologieën en gebruiksdata interessante inzichten op over het pand. ”

Peter Bommel, CEO van Deloitte

De feestelijke opening wordt gevierd op 28 en 29 mei in het indrukwekkende Atrium van The Edge. Op beide dagen komen (inter)nationale opinieleiders bijeen om te praten over de toekomst van ‘digitaal ondernemerschap’ en de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Sprekers zijn onder andere Dave Campbell (Microsoft), Jimmy Wales (Wikipedia), Frans van Houten (Philips) en Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde). De officiële openingshandeling wordt verricht op vrijdag 29 mei.

Betrokken partijen

The Edge is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen OVG Real Estate en hoofdhuurder Deloitte. The Edge is een ontwerp van Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Eigenaar van The Edge is Deka Immobilien Investment. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman.

“We zijn trots op The Edge. Het gebouw laat zien hoe de toekomst van vastgoedontwikkeling eruit kan zien, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en innovatie.”

Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate en ontwikkelaar van het gebouw

Over Deloitte

Deloitte refers to one or more of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, a UK private company limited by guarantee (“DTTL”), its network of member firms, and their related entities. DTTL and each of its member firms are legally separate and independent entities. DTTL (also referred to as “Deloitte Global”) does not provide services to clients. Please see their website for a more detailed description of DTTL and its member firms.

Deloitte provides audit, tax, consulting, and financial advisory services to public and private clients spanning multiple industries. With a globally connected network of member firms in more than 150 countries and territories, Deloitte brings world-class capabilities and high-quality service to clients, delivering the insights they need to address their most complex business challenges. Deloitte’s more than 200,000 professionals are committed to becoming the standard of excellence.

 1. Gerelateerde case

  The Edge

  Niet in Tokio, New York, Delhi, Londen of Parijs, maar in Amsterdam staat ‘s werelds meest duurzame kantoorgebouw: The Edge.

  Lees meer
 1. The Edge

  Download hier een selectie van fotografie en de meest belangrijke persberichten omtrent The Edge.

  Download Perskit-The-Edge