OVG Real Estate koopt Alexander Portfolio

OVG Real Estate koopt Alexander Portfolio

OVG Real Estate koopt de Alexander Portfolio van Sachwerte Rendite Fonds Holland 53. Hiermee wordt OVG Real Estate eigenaar van drie kantoorpanden van in totaal circa 34.000 m2 kantoorruimte.

Met de aankoop van de Alexander Portfolio wordt OVG Real Estate eigenaar van kantoorruimte gelegen in Rotterdam, Delft en Utrecht. Na de overdracht gisteren zal OVG haar ontwikkelingsexpertise en haar kennis op het gebied van duurzaamheid inzetten op de Alexander Portfolio.

Alexander portfolio

De Alexander Portfolio bestaat uit drie verschillende assets genaamd New Tide, Signum en New Delphi.

New Tide is het welbekende voormalig AD en NRC hoofdkantoor aan de Marten Meesweg 35-49 in Rotterdam. Het kantoorgebouw biedt circa 16.400 m2 kantoorruimte en zal direct worden herontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid.

Signum bevindt zich in het business park aan de Delftechpark 30-40 te Delft. Dit multi- tenant kantoorpand met 7.400 m2 kantoorruime en 171 parkeerplekken is volledig verhuurd. De huurders betreffen onder andere Maatschap PKF Wallast, Kipp & Zonen B.V. en Croon Elektrotechniek B.V.

Het New Delphi kantoorpand van 10.200 m2 en 270 parkeerplaatsen is gelegen aan de Rijnzathe 6 te Utrecht en wordt leeg aangekocht.

De aankoop van de Alexander Portfolio is geheel in lijn met de strategie van OVG Real Estate om bestaande gebouwen op strategische locaties te verwerven en te verduurzamen.

OVG bevestigt hiermee haar commitment om te investeren in zowel leegstaande als verhuurde kantoren met als doel deze te vernieuwen en te verduurzamen.

Boudewijn Ruitenburg, Directeur Investments OVG Real Estate

Betrokken partijen

De verkoper is geadviseerd door Loyens & Loeff en DTZ. OVG Real Estate is bijgestaan door AKD en Search.