OVG Real Estate verhuurt kantoorruimte aan Henkel

3.300 m2 in The Edge

OVG Real Estate verhuurt kantoorruimte aan Henkel

OVG Real Estate heeft 3.300 m2 en 28 parkeerplaatsen verhuurd in kantoorgebouw The Edge aan Henkel, een van de grootste producenten van consumentengoederen ter wereld.

Henkel kiest voor The Edge

In oktober van vorig jaar heeft OVG Real Estate kantoorgebouw The Edge, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld, opgeleverd. Henkel zal intrek nemen in The Edge naast huidige huurders als Deloitte, AKD, Sandvik, Salesforce en Edelman. De innovatieve technologie die The Edge biedt en de locatie op de Zuidas waren doorslaggevend voor Henkel om hun global supply chain kantoor in Amsterdam te vestigen. Gezien het internationale karakter van Henkel speelt de ligging van de Zuidas nabij Schiphol ook een rol bij deze keuze.

Voor de stad Amsterdam is de keuze van Henkel belangrijk en past het bij de trend van bedrijven die voor de vestiging van hun hoofdkantoor voor de hoofdstad kiezen. Dieter Oude Kotte, Senior Manager Foreign Investments Amsterdam Inbusiness: “We zijn zeer verheugd met de komst van Henkel. Het internationale en zakelijke karakter van Amsterdam, de goede kwaliteit van leven, het rijke culturele aanbod en de aanwezigheid van internationale scholen waren doorslaggevend in de besluitvorming. Deze factoren zijn voor Henkel van cruciaal belang voor het aantrekken van (inter)nationaal talent. De komst van Henkel bevestigt ook de trend dat steeds meer internationale bedrijven de Amsterdamse metropoolregio kiezen voor de vestiging van een Europees hoofdkantoor of de aansturing van business activiteiten wereldwijd. We heten Henkel van harte welkom.”

BREEAM Outstanding kantoorpand

The Edge is een ontwerp van Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Het gebouw is BREEAM-NL ‘Outstanding’ gecertificeerd en afgelopen jaar verkocht aan Deka Immobilien Investment. Het makelaarsteam van The Edge bestaat uit JLL, Van Gool ♢ Elburg Vastgoedspecialisten B.V. en DTZ Zadelhoff, waarbij DTZ Zadelhoff als adviseur van OVG optrad. Tijdens deze transactie is Henkel bijgestaan door JLL. Het inbouwpakket wordt gerealiseerd door Tetris.

Over Henkel

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende merken en technologieën in drie domeinen: Laundry & Home Care, Beauty Care en Adhesive Technologies. Henkel werd opgericht in 1876 en heeft wereldwijd leidende marktposities in zowel de consumenten - en industriële markten met bekende merken zoals Persil, Schwarzkopf en Loctite. Henkel, met zijn hoofdkwartier in Düsseldorf (Duitsland), telt wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers, en behoort daarmee tot de meest internationaal gerichte bedrijven op de wereldmarkt, met Duitsland als thuisbasis.

  1. Gerelateerde case

    The Edge

    Niet in Tokio, New York, Delhi, Londen of Parijs, maar in Amsterdam staat ‘s werelds meest duurzame kantoorgebouw: The Edge.

    Lees meer