BREEAM Very Good voor Avery Denisson

BREEAM Very Good voor Avery Denisson

Het Europese hoofdkantoor van Avery Dennison Materials Group ontvangt een BREEAM 'Very Good' -certificaat. Het bedrijf ontving op 10 december het BREEAM 'Very Good' certificaat tijdens een ceremonie in aanwezigheid van alle partners die betrokken waren bij het ontwerp en de bouw van het project. Het gebouw bevindt zich in het BioScience Park in Oegstgeest, één van de vijf beste wetenschapsparken van Europa.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor en R&D-centrum in Oegstgeest wordt op lange termijn gehuurd en doet dienst als de Europese hub voor de wereldwijde activiteiten van Avery Dennison (NYSE:AVY) Materials Group, de marktleider op het gebied van etikettering, verpakking en grafische oplossingen.

Voor de bouw van dit innovatieve, moderne en technologisch geavanceerde gebouw werkte Avery Dennison samen met het architectenbureau Paul de Ruijter, bouwbedrijf J.P. van Eesteren en OVG Real Estate. Het belangrijkste doel was om een plaats te creëren waar samenwerking, innovatie en productiviteit centraal staan.

Coen van Oostrom, CEO van OVG: "Avery Dennison heeft samengewerkt met experts om een gebouw te ontwerpen dat de prioriteit geeft aan het comfort, de gezondheid en de productiviteit van de eindgebruikers. Het is een van de eerste bedrijven in Nederland dat zijn kantoor en R&D-centrum samenbrengt en een BREEAM ‘Very Good'-certificaat in de wacht sleept. De criteria die in de loop van dit project werden ontwikkeld en toegepast, zijn nu de norm geworden voor andere bedrijven die ook een BREEAM-certificaat willen behalen. Het gebouw benadrukt de inzet van Avery Dennison voor duurzaamheid en de generaties van de toekomst."


20150430 123234-4

Om de felbegeerde BREEAM 'Very Good'-score te verdienen, zijn een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen in het gebouw geïntegreerd. Zo beschikt het hoofdkantoor over energiezuinige verwarming en koeling met ondergrondse opslag, warmtereflecterend glas, liften die energie terugwinnen, bewegingsgestuurde verlichting, FSC-gecertificeerd hout en meer dan 100 vogelkooien op een groen sedumdak.