OVG gaat East Side Tower in Berlijn ontwikkelen

OVG gaat East Side Tower in Berlijn ontwikkelen

OVG Real Estate heeft in een joint-venture met FREO een perceel van 3.700 m2 naast de Mercedes-Benz Arena in Berlijn gekocht. Het perceel werd rechtstreeks van de eigenaar (Anschutz Entertainment Group) aangekocht.

Bij deze joint-venture neemt OVG de leiding in de ontwikkeling en bouw van de East Side Tower. De ca. 140 meter hoge toren is bestemd voor kantoorgebruik. Technologie en duurzame innovaties zijn onderdeel van het gebouwontwerp. Deze zijn reeds in The Edge in Amsterdam toegepast. Het perceel bevindt zich op het kruispunt van de Helen-Ernst-Straße en de Tamara-Danz-Straße.

Martin Rodeck, algemeen directeur van OVG Real Estate Deutschland: `Met de aankoop van dit perceel heeft onze groei in Duitsland weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het gebouw zal in technologisch opzicht zijn tijd vooruit zijn en de focus zal liggen op nieuwe kantoorconcepten."

Karsten Hinrichs, algemeen directeur van FREO: "We zijn verheugd dat we samen met OVG Real Estate direct naast de East Side Mall een unieke landmark op een van de meest dynamische plekken van Berlijn kunnen realiseren."

OVG heeft met de HumboldtHafenEins in Berlijn al 'een van de groenste kantoorgebouwen van Berlijn' (volgens de DGNB-norm – Platina) gerealiseerd. En op dit moment wordt aan de rivier de Spree in Berlin-Friedrichshain het project M_EINS uitgevoerd. Even ten westen van het centraal station in Berlijn gaat OVG met Grand Central Berlin nog een kantoorgebouw ontwikkelen.

FREO heeft in het verleden een groot aantal projecten in Berlijn ontwikkeld, waaronder gebouwen die bepalend zijn voor het stadsgezicht, zoals de Kurfürstendamm 195. Op het perceel dat ten westen aan de East Side Tower grenst, bouwt FREO het winkelcentrum East Side Mall. Dit moet in 2018 gereed zijn.

Bij de transactie werd OVG Real Estate geadviseerd door Greenberg Taurig, terwijl FREO door werd geadviseerd Freshfields en CBRE.

OVER OVG REAL ESTATE
OVG is het grootste Real Estate Technology bedrijf in Nederland en heeft sterke wortels in Duitsland.  OVG ontwikkelt intelligente, high-tech kantoorgebouwen, altijd met een duurzaam karakter.

De missie van OVG is om gezondere werk-, leef- en leeromgevingen te creëren door de toepassing van slimme technologie. OVG is opgericht door Coen van Oostrom (CEO). OVG is actief betrokken in internationale netwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative, WBCSD en Corenet Global.

Het Berlijnse OVG-project HumboldtHafenEins werd in 2015 conform de DGNB-norm (platina) uitgeroepen tot 'groenste kantoorgebouw in Duitsland', terwijl het OVG-project 'The Edge' in Amsterdam tot duurzaamste gebouw ter wereld werd uitgeroepen. Op dit moment groeit het aantal nieuwbouw- en ontwikkelprojecten in Nederland en Duitsland bijzonder hard.

OVER FREO
De FREO Group werd (in haar huidige vorm) in 1996 opgericht. Twintig jaar later en 40 transacties verder is FREO tegenwoordig een onafhankelijke pan-Europese investment-manager en ontwikkelaar met een uitgebreid en goed geïntegreerd netwerk van 15 vestigingen in zeven landen, waar ruim 100 mensen werken.

Sinds haar oprichting in 1996 heeft FREO aan meer dan 40 projecten gewerkt met een totaaloppervlak van meer dan 1,5 miljoen vierkante meter in uiteenlopende delen van de vastgoedmarkt (kantoren, detailhandel, hotels en (gemengde) industrie).

Meer informatie voor de pers
Cees van der Spek – Brand Director OVG Real Estate
Tel.: +31 88 170 10 00 / cvds@ovg.nl