OVG tekent met TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis voor nieuw hoofdkantoor

OVG tekent met TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis voor nieuw hoofdkantoor

Na grondige revitalisering door OVG Real Estate wordt ‘MM25’ in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. De partijen hebben een huurcontract getekend voor circa 8.400 m2 kantoorruimte. De oplevering van het kantoorgebouw van Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis vindt in de herfst van 2017 plaats.

De herontwikkeling van MM25 is mogelijk gemaakt door de innovatieve Green Loan Facility verstrekt door ABN AMRO. Architectenbureau Dam en Partners is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het project is in handen van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros. Door de herontwikkeling wordt het gebouw een duurzaam en hightech kantoor dat een gezonde werkomgeving voor de gebruikers biedt.

Toonaangevend smart building
Na de renovatie behaalt MM25 energielabel A en geeft daarmee invulling aan de doelstelling van het Klimaatverdrag. Verder zal sprake zijn van een zogenaamd ‘smart building’ door toepassing van diverse slimme technologieën, gebaseerd op de prijswinnende ontwikkeling The Edge. Het kantoorgebouw zal tech-ready zijn, wat betekent dat er door middel van lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie zal worden verzameld van de gebruikers van het gebouw, waarmee de apparaten in het gebouw worden aangestuurd en daardoor minder energie verbruiken. Ook zal de techniek ervoor zorgen dat efficiënter met de ruimtes in het kantoorgebouw kan worden omgegaan. Bovendien zorgen onder andere LED-verlichting, een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas voor een grote reductie van het energieverbruik. 

In het vernieuwde MM25 wordt een modern, comfortabel en inspirerend werkklimaat gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisaties. 

Het gebouw is gelegen aan de Marten Meesweg in Rotterdam Alexander, een zichtlocatie aan de A20. De verhuur van de overige 6.000 m2 is in handen van vastgoedadviseurs CBRE en DTZ/Cushman & Wakefield.

Over Croonwolter&dros
Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden. Zoals energieconcepten, zorgdomotica, datamining en het succesvol toepassen van BIM- en Systems Engineering-oplossingen binnen integrale samenwerkingen. Prestatiecontracten in de infra en utiliteitsbouw en complexe renovaties in de industrie en marine en offshore behoren ook tot het portfolio van Croonwolter&dros. Voor meer informatie: www.croonwolterendros.nl

Over J.P. Van Eesteren
TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda en Amsterdam ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

Over TBI
TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. Bij de TBI-ondernemingen werken mensen die zich onderscheiden door technisch vakmanschap, ondernemerschap, innovatiekracht en samenwerking op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. Gezamenlijk realiseerden de TBI-ondernemingen in 2015 een omzet van € 1.557 miljoen.