CIRCULAIRE TOEPASSING - HET BEGIN VAN EEN STEDELIJKE METAMORFOSE

CIRCULAIRE TOEPASSING - HET BEGIN VAN EEN STEDELIJKE METAMORFOSE

Duurzaamheid en innovatie zijn de kernwoorden van ieder project dat wij aannemen. Zo ook bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van ING. In een samenwerkingsverband met G&S Vastgoed hebben we een slim gebouw ontworpen en bijgedragen aan een slimme stad. 

Ons doel is om de gemeente Amsterdam te helpen bij de hervorming van Amsterdam-Zuidoost. Met deze transformatie willen we een gezond en inspirerend toekomstbeeld creëren voor het gehele stadsnetwerk. De metamorfose van het ING-hoofdkantoor is een markant project in deze transformatie, waarmee we bijdragen aan een duurzame stad. 

Verder denken 
Samen met G&S Vastgoed hebben we in 2015 een oud kantoorgebouw aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost verworven. Het gebouw stond al zeven jaar leeg en moest worden gesloopt om ruimte te maken voor een nieuw, duurzaam kantoor. Als duurzame ontwikkelaars zagen we de sloop als een kans om iets nieuws te creëren en dus gaven we Superuse Studios de opdracht een plan te maken voor het hergebruik van de gesloopte materialen.

Groter denken
Om het bestaande materiaal te recyclen, moest het eerst worden geïnventariseerd. De prijs, afmeting, beschikbaarheid en andere eigenschappen werden geanalyseerd, zodat we konden zien hoe, wanneer en waar we het materiaal konden hergebruiken. Het was niet de bedoeling om de materialen alleen voor het nieuwe kantoor te gebruiken; we zagen ook kansen voor andere gebieden en gebouwen. Zodoende konden we onze duurzame en innovatieve bijdrage uitbreiden. Superuse Studios bleek de juiste partner voor dit project, omdat zij een professionele online marktplaats hebben waar de vraag naar en het aanbod van afvalmaterialen samenkomen. Dankzij hen hebben we onze afvalstromen nuttig kunnen inzetten.

In Superuse Studios hebben we een goede partner gevonden

www.superuse.nl

Dapper denken

Het hergebruik van de materialen heeft ons geholpen meerdere doelstellingen te verwezenlijken. We konden beginnen aan de ontwikkeling van een duurzamer Amsterdam, het project op een volledig vernieuwende wijze vormgeven én het hergebruikte materiaal voor een aantal andere projecten gebruiken. Het afvalmateriaal van het gesloopte Frankemaheerd-gebouw is gebruikt voor het nieuwe ING-hoofdkantoor, Hotel Buiten en het Viisi-hoofdkantoor. De voormalige plafonds zijn hergebruikt als plafondafwerking in het bekroonde Viisi-kantoor in Amsterdam en de voormalige gevel is nu de gevel voor het nieuwe paviljoen aan de Sloterplas, Hotel Buiten.

Met dit project hebben we laten zien waar ons hart ligt: de metamorfose van steden.