OVG’s slimme en duurzame kantoor kantoor New Tide klaar voor het Politiedienstencentrum (PDC)

OVG’s slimme en duurzame kantoor kantoor New Tide klaar voor het Politiedienstencentrum (PDC)

Vandaag openden Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, Stef Blok, Minister van Veiligheid en Justitie, korpschef Erik Akerboom en Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate het vernieuwde kantoorgebouw New Tide in Rotterdam. Het duurzame pand betekent een positieve impuls voor de stad en de werkomgeving van het Politiedienstencentrum (PDC) en werd daarom feestelijk gevierd. Nadat de eerste werknemers van het PDC begin 2017 in het gebouw traden, is New Tide nu volledig door hen in gebruik. Het pand uit 1988 is in 2015 door OVG aangekocht als renovatieproject vanuit OVG’s doel om werkruimtes te transformeren en duurzaam te maken met slimme technologie. Sindsdien is het kantoorgebouw door OVG grondig gerenoveerd.

Bij de herontwikkeling van New Tide waren de grootste uitdagingen de verduurzaming en modernisering van het verouderde gebouw, zodanig dat het gebouw weer aansluit bij de wensen van huidige en toekomstige gebruikers. Na de renovatie is het energielabel verbeterd van een E-label naar een A-label. Duurzame oplossingen zoals het Warmte Koude Opslagsysteem en de zonnepanelen op het dak zorgen er onder andere voor dat de energie in het gebouw op een duurzame manier wordt opgewekt. Ook is New Tide nu voorzien van een klimaatplafond, waardoor de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie wordt gereguleerd. Dit plafond draagt bij aan de duurzaamheid en uitstraling van het gebouw en zorgt bovendien voor een comfortabel binnenklimaat. Het pand is bovendien in zijn geheel voorzien van LED-verlichting. 

Jan-Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Real Estate zegt: “Het was een uitdaging om het pand aan te passen aan de huidige duurzaamheidsstandaard. De hele werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie is vernieuwd en energiezuinig gemaakt. De renovatie van New Tide in Rotterdam is een mooie stap in lijn met onze missie om overal ter wereld in stedelijke gebieden gezondere werk-, leef- en leeromgevingen te creëren. Door de technologie in het gebouw begrijpen we hoe werknemers een gebouw gebruiken en wordt de uitstoot extreem verlaagd. We zijn er trots op dat we hiermee ook bij kunnen dragen aan de duurzaamheidsambitie van het PDC.” 

Naast de duurzaamheidsmaatregelen en de verbetering van het energielabel heeft de herontwikkeling ook een positieve impact op Alexandrium, het stadsdeel waar het kantoorgebouw is gelegen. Alexandrium kampt de afgelopen jaren met leegstand, maar het duurzame pand blaast de omgeving leven in. Ook draagt de huisvesting van het PDC bij aan de werkgelegenheid en betekent de verduurzaming van New Tide een besparing van 750 ton CO2-uitstoot voor de gemeente Rotterdam.  
De totale oppervlakte van het kantoorgebouw is 18.900 m2 BVO en 16.400 m2 VVO en wordt volledig verhuurd aan het Politiedienstencentrum. New Tide is gelegen aan de Marten Meesweg 35 in Rotterdam. De nieuwe eigenaar van het pand is het Belgische OGEO Fund. ABNAMRO heeft de renovatie van het pand gefinancierd met een groene lening. De volgende organisaties zijn ook betrokken bij de herontwikkeling van New Tide: Koninklijke BAM Groep (bouwer), Cepezed (architect), Deerns (installatietechniek), DGMR (bouwfysica) en BOAG (projectmanagement).

Tevens is OVG bezig met de herontwikkeling van het naastgelegen gebouw MM25,  waar identieke duurzaamheidsmaatregelen en nieuwe technologie worden toegepast. TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis zijn hier onder andere de toekomstige bewoners.

Over OVG Real Estate 
OVG Real Estate is als grootste ontwikkelaar in Nederland en een van de meest succesvolle in Europa, toonaangevend in de ontwikkeling van kantoorgebouwen. Onder leiding van oprichter Coen van Oostrom bepaalt het bedrijf al jaren de standaard voor duurzame en technologie-georiënteerde gebouwen. OVG is gespecialiseerd in intelligente en toekomstgerichte oplossingen, en is zodoende van klassieke ontwikkelaar uitgegroeid tot technologiebedrijf.

Een recent project, The Edge in Amsterdam, waar ook Fortune 500-bedrijf Deloitte gevestigd is, heeft de onderscheidingen “Het meest groene kantoorgebouw ter wereld” en “Het meest slimme gebouw ter wereld” gekregen. Het vastgoedproject ontving een wereldrecord-score van BREEAM van 98,36%. The Edge is een wereldvoorbeeld omdat het meer energie kan genereren dan dat het uitstoot. OVG opende recent een kantoor in New York en heeft ook een kantoor in Amsterdam en in Berlijn. Voor meer informatie, ga naar ovgrealestate.com

Over Politiedienstencentrum 
Met de opening van het Politiedienstencentrum in Rotterdam heeft de politie haar bedrijfsvoering verder op orde gebracht. De andere twee centrale locaties in Eindhoven en Zwolle zijn eerder al gestart. Er werken bijna 6000 mensen in de bedrijfsvoering, zowel op drie centrale locaties als decentraal in het land. Zodat de bedrijfsvoering zo goed mogelijk haar bijdrage kan leveren aan een veiliger Nederland.