’s Werelds eerste kabelloze, horizontale lift in nieuwste OVG-project

’s Werelds eerste kabelloze, horizontale lift in nieuwste OVG-project

's Werelds eerste horizontale-verticale, kabelloze liftsysteem genaamd MULTI is vandaag onthuld in Rottweil. De lift, ontwikkeld door staalproducent thyssenkrupp, wordt als eerste geïnstalleerd in OVG Real Estate’s nieuwe project, East Side Tower Berlijn. Vastgoedontwikkelaar OVG staat wereldwijd bekend om de ontwikkeling van het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld: The Edge.

OVG en thyssenkrupp vierden hun samenwerking vandaag met de onthulling van hun nieuwste innovatie. MULTI is het eerste kabelloze en zijwaarts bewegende liftsysteem ter wereld. In plaats van één lift, die per schacht omhoog en omlaag beweegt, kunnen bij het MULTI-liftsysteem meerdere liften in een cirkel achter elkaar functioneren. Het systeem wordt vergeleken met een metrosysteem binnen een gebouw. Doordat de lift zonder hoogtelimiet en zowel verticaal als horizontaal kan bewegen, biedt het nieuwe en ongekende mogelijkheden voor architectuur en design van gebouwen.

De wereldpremière van de MULTI-lift staat tevens in het teken van de aankondiging van OVG als eerste partner van thyssenkrupp en eerste gebruiker van de lift. Coen van Oostrom, CEO van OVG reageert: “Het is een groot genoegen dat de eerste MULTI-lift in ons meest recente project wordt geïnstalleerd, in de East Side Tower Berlijn, en om met thyssenkrupp samen te werken. Het gebouw ligt naast de bekende Mercedes-Benz zone en bij de centrale Warschauer Strasse en wordt het nieuwe herkenningspunt van de Berlijnse skyline. Continue innovaties in smart tech, duurzaamheid en een focus op gezondheid drijven OVG en zorgen ervoor dat we de concurrentie een stap voor blijven. Dit is daarom een perfecte match voor ons, omdat de nieuwe MULTI-technologie echt iets toevoegt aan onsflagship project.” 

Bijna 200 vertegenwoordigers uit de bouwindustrie kwamen bijeen ter gelegenheid van de onthulling, waaronder grote ontwikkelaars, architecten en ingenieurs van over de hele wereld. Ook Andreas Schierenbeck, CEO van thyssenkrupp Elevator was aanwezig: “We geloven dat het MULTI-liftsysteem een gamechanger is die manier waarop mensen in een bebouwde omgeving bewegen, werken en leven gaat transformeren. De lift zorgt voor minder wachttijd voor ‘passagiers’ en neemt aanzienlijk minder ruimte in van een gebouw. De MULTI is daarom de sleutel tot een revolutie binnen de liftindustrie.” 

Ook heeft een MULTI-lift tot 50 procent meer transportcapaciteit en kan het 60 procent van de maximale energie besparen, vergeleken met conventionele liftsystemen. Deze twee factoren vormen een belangrijke verbetering voor hoogbouw. Waar de voetafdruk van een huidige liftschacht – afhankelijk van de hoogte van een gebouw – zo’n 40 procent van een gebouw kan innemen, is een MULTI-schacht kleiner en kan dit deze de bruikbare ruimte binnen een gebouw tot 25 procent verhogen, wat resulteert in extra winst in verhuurbare ruimte.

Kijk hier voor video- en beeldmateriaal van het MULTI-liftsysteem en de lancering.

Voor meer informatie over MULTI, bezoek de website.