EDGE Olympic verwelkomt eerste drie huurders

EDGE Olympic verwelkomt eerste drie huurders

EDGE Technologies heeft een contract getekend met de eerste drie huurders van het EDGE Olympic-kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas. Eind mei nemen Ebbinge, EVBox en Software Improvement Group (SIG) hier hun intrek. Als huurder kunnen zij gebruikmaken van een breed scala aan flexibele werkruimtes waarin gebruikers zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren, en die geschikt zijn voor alle werkvormen.

EDGE Technologies houdt de vaart er goed in met deze aankondiging van de eerste drie huurders in hun allereerste kantoorgebouw in Amsterdam. EDGE Olympic, dat staat waar eerst Olympic Plaza stond, is - door letterlijk voort te bouwen op de bestaande constructie - zo ontworpen dat de impact op het milieu zoveel mogelijk beperkt blijft. In het kader van deze circulaire strategie heeft EDGE Technologies de bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Volgens planning wordt EDGE Olympic in mei opgeleverd, waarna 11.100 m2 aan verhuurbaar vloeroppervlak beschikbaar komt voor tot wel 1.000 werknemers van innovatie- en technologiebedrijven.

Met deze nieuwe generatie slimme gebouwen wil EDGE Technologies inspelen op de snelgroeiende vraag naar gezonde en intelligent ontworpen kantoorruimten.  Ebbinge (search-, advies- en interimbureau), EVBox (ontwikkelaar en fabrikant van oplaadstations en oplaadsoftware voor elektrische auto's) en SIG (softwareadviesbureau) waren al in Amsterdam gevestigd en op zoek naar een energiezuinig en duurzaam kantoorgebouw. De drie huurders kunnen niet alleen gebruikmaken van de fysieke kantoorruimte, maar krijgen ook toegang tot een geavanceerde digitale infrastructuur waarmee ze het gebouw kunnen beheren en hun omgeving naar wens kunnen aanpassen. In ruil daarvoor gebruikt EDGE Olympic de informatie als input om het gebouw intuïtiever te maken en een actieve bijdrage te leveren aan het welzijn van de gebruikers. Zo wordt EDGE Olympic steeds intelligenter, comfortabeler, flexibeler - en daarmee toekomstbestendiger.

EDGE Technologies krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. De afgelopen maanden werden twee nieuwe projecten in Nederland en Duitsland aangekondigd. Het Amsterdamse vastgoedtechnologiebedrijf is goed op de hoogte van de nieuwste inzichten op het vlak van gezondheid en technologische ontwikkeling, en zet daarmee een nieuwe standaard voor de ontwikkeling van kantoorruimten. Voor EDGE Olympic worden de BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaten nagestreefd. Daarmee beschikt het eerste EDGE-gebouw in Amsterdam over het hoogst haalbare energie-efficiëntiecertificaat. Het is de ambitie om van EDGE Olympic na oplevering een energieneutraal gebouw te maken.

Aanvullende informatie
EDGE Technologies / edge.tech
EDGE Olympic / www.edge-olympic.com
Frank Jansen / fj@ovg.nl