EDGE Technologies en Epicenter bieden bedrijven, scale-ups en ondernemers in Amsterdam een Digital Community Experience

EDGE Technologies en Epicenter bieden bedrijven, scale-ups en ondernemers in Amsterdam een Digital Community Experience

Vastgoedtechnologiebedrijf EDGE Technologies gaat samen met het digitale innovatiehuis Epicenter bedrijfsruimtes en experiences aanbieden aan huurders van EDGE Olympic. Samen creëren de bedrijven een geoptimaliseerde, gebruikersgerichte werkomgeving, waarbij EDGE Technologies zal toezien op de ontwikkeling en duurzaamheid van het gebouw en Epicenter een unieke community voor zakelijke innovators, scale-ups en ondernemers gaat opzetten. Door high-tech, innovatie en bedrijfsgroei te combineren willen EDGE Technologies en Epicenter Amsterdam naar voren schuiven als toonaangevende 'smart city' van de toekomst. EDGE Olympic opent in mei 2018 zijn deuren voor de eerste huurders.

Ongeveer de helft van de verhuurbare ruimte van EDGE Olympic zal worden beheerd door Epicenter. Dit innovatiecentrum zal het digitale infrastructuurplatform gebruiken om zijn leden naadloos in contact te brengen met evenementen, samenwerkingskansen en meer. Sinds de oprichting in 2015 heeft Epicenter uit Stockholm een snel groeiende en bloeiende community met leden opgezet, die het delen van kennis en co-creatie als de basis van hun zakelijk succes beschouwen.  De hub van deze innovatiemagneet biedt laboratoria van wereldklasse, een uniek netwerk van 4000 leden en een uitgebreide keuze uit masterclasses, netwerkactiviteiten, industry summits, seminars en flexibele werkplekken.

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies, zegt: "De manier waarop we werken verandert in rap tempo. Epicenter begrijpt dat en biedt een frisse benadering van innovatie die is toegespitst op samenwerking, leren en gemeenschapszin. EDGE Technologies ontwikkelt gebouwen en producten die inspelen op de behoeften van de moderne werknemer. Epicenter zal een omgeving voor bedrijven en ondernemers in EDGE Olympic creëren waarin gemeenschapszin en innovatie centraal staan, en daarmee onze werkzaamheden perfect aanvullen."

Tot de leden van de Epicenter-community behoren onder meer grote ondernemingen als Microsoft, Google voor ondernemers, SEB, TeliaSonera, Merck, Volvo en internationale en digitale scale-ups als StarStable, Resolution Games en Fishbrain. Het bedrijf wil internationaal uitbreiden naar belangrijke digitale hotspots, waarbij Amsterdam hun eerste stap buiten Zweden wordt. Patrick Mesterton, mede-oprichter en chief-executive van Epicenter, zegt hierover: "Bij Epicenter zijn wij trots op onze community die innovatie aanjaagt door middel van co-creatie tussen gevestigde internationals, snel groeiende digitale scale-ups en ondernemers. We kijken uit naar de opening van EDGE Olympic in Amsterdam. Samen met onze partner EDGE Technologies zullen wij deze ervaring naar een nieuwe hoogte tillen. EDGE Technologies beschikt over de ruimte, een focus op het welzijn van gebruikers en milieu en een indrukwekkend technologieplatform waarmee we onze leden een ongekende 'digital community experience' kunnen bieden."

Aanvullende informatie
EDGE Technologies / edge.tech
EDGE Olympic / www.edge-olympic.com
Frank Jansen / fj@ovg.nl