EDGE Technologies kondigt eerste EDGE-gebouw aan in Amsterdam: EDGE Olympic

EDGE Technologies kondigt eerste EDGE-gebouw aan in Amsterdam: EDGE Olympic

EDGE Olympic is officieel aangekondigd door EDGE Technologies als de eerste van een nieuwe generatie slimme gebouwen. Met deze herontwikkeling wil het nieuwe bedrijf van OVG Real Estate een inspirerend en technologisch geavanceerd voorbeeld geven aan de rest van de wereld. EDGE Olympic, voorheen bekend als Olympic Plaza, is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, nabij het Olympisch Stadion.  

Dankzij de geavanceerde technologie in EDGE Olympic wordt een omgeving gecreëerd waarin gebruikers zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren. Zowel werknemers als bezoekers zullen merken dat dit kantoorgebouw allesbehalve traditioneel is, of zij nu een paar minuten blijven of langer. Elke fase van het bouwproject is gericht op de gebruikers en hun individuele behoeften. Het resultaat is een inspirerende omgeving met een breed scala aan flexibele werkruimten die geschikt zijn voor alle werkvormen. 

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies: "De kenniswerkers van vandaag de dag zijn voortdurend op zoek naar nieuwe connecties, nieuwe manieren om ervaringen te delen met anderen. Daarom is het gebouw ontworpen als een groot open ecosysteem, waar gebruikers gemakkelijk contact kunnen leggen met elkaar. Dit zorgt voor een leefomgeving die elke dag onverwachte interacties stimuleert en waar steeds nieuwe ideeën ontstaan. Zowel jong talent als ervaren personeel voelt zich aangetrokken tot EDGE Olympic, omdat het de perfecte omgeving biedt voor hun professionele ontwikkeling. Personen maken met andere woorden niet alleen gebruik van de fysieke ruimte, maar ook van een voedingsbodem voor hun bedrijf."

Slimme technologie
Het gebouw beschikt over een digitale infrastructuur die alles en iedereen binnen zijn muren verbindt met één cloudplatform. Met een smartphone-app kan iedereen zelf het licht en de temperatuur van zijn werkplek regelen. Het geluidsniveau en de luchtkwaliteit wordt continu gemeten. Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook toegang krijgen tot het gebouw, hun collega's snel vinden en beschikbare vergaderruimtes of werkplekken vinden. De geavanceerde digitale infrastructuur is flexibel en daardoor toekomstbestendig. Er kunnen eenvoudig extra diensten worden toegevoegd om aan de veranderende behoeften van huurders en gebruikers te voldoen. Daardoor kan EDGE Olympic het systeem voortdurend bijwerken ten gunste van het gebruikersgemak, de productiviteit en de creativiteit.

Duurzaamheid en circulariteit
EDGE Olympic volgt een nieuwe duurzaamheidsstrategie om de voordelen voor mens en milieu te maximaliseren. Het streven is dat dit een van de eerste gebouwen in Nederland wordt met een WELL Gold-certificering, waar het laatste onderzoek en de nieuwste technische innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn samenkomen. Daarnaast is EDGE Olympic ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren. In plaats van het oorspronkelijke gebouw te slopen, werd gekozen voor een herontwikkeling; materialen werden hergebruikt en circulaire producten en systemen geïntroduceerd. Het oude natuursteen dient nu bijvoorbeeld als vloer op de begane grond en het bovenste deel van EDGE Olympic is gebouwd met behulp van een demontabele houten constructie en een gecertificeerde Cradle-to-Cradle-gevel. Het is de ambitie om van EDGE Olympic nog in 2018 een energieneutraal gebouw te maken. 

Bij oplevering krijgt EDGE Olympic het energielabel A en het BREEAM Excellent-certificaat wordt nagestreefd.  De oplevering van EDGE Olympic is gepland in mei 2018. 

 
Over EDGE Technologies
EDGE Technologies is een vastgoedtechnologiebedrijf dat superieure gebouwen ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. We beschikken over decennialange ervaring binnen de vastgoed- en technologiesector. Ons team streeft er met een klantgerichte aanpak naar de bebouwde omgeving groener, slimmer en gezonder te maken. EDGE Technologies is het eigendom van OVG Real Estate met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en New York. Het bedrijf maakt gebruik van een technologisch platform dat de beste gebouwen en oplossingen aan ambitieuze klanten wereldwijd levert.

Aanvullende informatie
EDGE Technologies / edge.tech
EDGE Olympic / www.edge-olympic.com