OVG Real Estate en G&S Vastgoed kondigen ontwikkeling paviljoen naast ING-hoofdkantoor aan

OVG Real Estate en G&S Vastgoed kondigen ontwikkeling paviljoen naast ING-hoofdkantoor aan

Op het campusgebied van ING in Amsterdam Zuidoost komt een opvallend paviljoen van ca. 900 m2 te staan. De bouw is reeds van start gegaan. In het paviljoen komt een horecagelegenheid welke toegankelijk is voor publiek. Het paviljoen en het naastgelegen nieuwe INGhoofdkantoor worden gezamenlijk ontwikkeld door OVG Real Estate en G&S Vastgoed.

Het betreft een horecapaviljoen dat door ING verhuurd wordt en zelfstandig geëxploiteerd wordt door een externe partij. Het paviljoen wordt vrij toegankelijk. Dus behalve ING-medewerkers kunnen ook omwonenden, zakelijk publiek, studenten, winkelend- en uitgaanspubliek gebruik maken van het paviljoen.

Het strakke ontwerp is van de hand van Powerhouse Company. Het paviljoen heeft een transparante gevel met afgeronde hoeken en een hoogwaardig dak van hout en mossedum. Het omliggende landschap wordt doorgetrokken in het ontwerp en verbindt de verschillende niveaus die Amsterdam Zuidoost typeert. Het paviljoen zal naar verwachting het najaar van 2019 worden opgeleverd.

Betrokken partijen

In opdracht van OVG Real Estate en G&S Vastgoed wordt de bouw uitgevoerd door G&S Bouw. Powerhouse Company is de architect. Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Deerns, DGMR en Basalt treden op als adviseurs.

Over OVG Real Estate en G&S Vastgoed

OVG Real Estate en G&S Vastgoed zijn beide onafhankelijke vastgoedbedrijven, actief in de Nederlandse kantorenmarkt. Een samenwerking tussen deze twee marktleiders is een logische keuze bij een project als het paviljoen.