OVG Real Estate verkoopt Spark gebouw aan het Rijksvastgoedbedrijf

OVG Real Estate verkoopt Spark gebouw aan het Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf, dat in eerste instantie het Spark gebouw langjarig zou huren, is overgegaan tot koop van het Spark gebouw van OVG Real Estate. Het gebouw, dat circa 12.800 m2 groot is, wordt eind 2018 opgeleverd. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zal begin 2019 het gebouw in gebruik nemen. Voorbereidingen voor de intrek van EMA zijn in volle gang.  

Spark is een duurzame herontwikkeling van OVG Real Estate waarbij het energielabel is verbeterd van een G-label naar een A-label. In elk onderdeel van het gebouw, variërend van het ontwerp tot de hightech voorzieningen en diensten, ligt de focus op het comfort, gemak en welzijn van de gebruikers. Spark biedt een innovatieve werkomgeving uitgerust met een robuuste, hightech-infrastructuur en is daarmee een toekomstbestendige toevoeging aan de portefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf. 

Spark zal huisvesting bieden aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) dat verhuist van Londen naar Amsterdam. Totdat het permanente gebouw aan de Zuidas klaar is zal het EMA gehuisvest worden in Spark.