De Laurenshof

Natuurlijke herontwikkeling

De Laurenshof

De Laurenshof is een multifunctioneel gebouw in de binnenstad van Rotterdam. Het bestaand deel werd door OVG Real Estate volledig herontwikkeld en voorzien van een nieuw gedeelte. Het complex biedt ruimte aan woningen, kantoren, winkels, horeca en een parkeergarage.

Traditiegetrouw

Het ontwerp van het Duitse architectenbureau Kollhoff, in samenwerking met Rapp+Rapp, past in de traditie van de Europese grootstedelijke architectuur. Daardoor sluit het op een natuurlijke manier in de bestaande stadsstructuur. De gevels bestaan onder meer uit natuurlijke materialen als hardgebakken stenen, Chinees graniet en messing kozijnen.

Het ontwerp sluit op een natuurlijke manier aan op de bestaande stadsstructuur

Makkelijk bereikbaar

Aangezien in de Laurenshof het hoofdkantoor van de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) huisvest, is het tevens een groot voordeel dat het complex gemakkelijk bereikbaar is voor ouderen. Daarnaast biedt het gebouw ruimte aan de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De Laurenshof

Locatie

Rotterdam

Opleverdatum

10 september 2009

Functie

Kantoren, woningen, commercieel

Architect

Kollhoff Architecten

Omvang

31.772 m2

Gebruiker

SOR, Direct Wonen, Dienst SoZaWe

Belegger

SOR, OBR, Direct Wonen