Living & Working

Gezond evenwicht

Living & Working

OVG Real Estate wil met zijn projecten bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Dat komt terug in onze visie op duurzaamheid, maar ook in ons streven om een gezonde balans te creëren tussen ‘living & working’. Wij willen werkomgeving tot stand brengen waarin mensen zich prettig, en vooral: gezond voelen. Daarbij maken we afwisselend gebruik van hoogwaardige technologie en logisch nadenken.

Luchtkwaliteit, temperatuur en licht zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het welzijn van gebruikers van een gebouw. Een gezond binnenklimaat staat gedurende de ontwikkelfase niet voor niets hoog op onze prioriteitenlijst. OVG Real Estate past in zijn projecten bijvoorbeeld systemen toe die automatisch de hoeveelheid zuurstof reguleren afhankelijk van het aantal aanwezige medewerkers. Of we bieden werkplekken waarbij gebruikers zelf, via hun smartphone, het licht en de temperatuur kunnen regelen. Soms is er geen hoogwaardige technologie nodig, maar komt het aan op gewoon logisch nadenken: een gebouw met veel ramen laat veel daglicht binnen en dat zorgt voor een omgeving waarin iedereen zich prettig voelt en dus goed zijn werk kan doen. Bovendien bespaart het ook nog energie.

living working airflow start

Lichaamsbeweging

OVG Real Estate wil met zijn gebouwen de gezondheid en het welzijn van de gebruikers bevorderen. Daarbij kijken we verder dan de directe omgevingsfactoren van lucht, licht en temperatuur. We zorgen bijvoorbeeld dat we binnen onze projecten niet alleen kantoorgebouwen ontwikkelen, maar ook aantrekkelijke en groene buitenruimtes om gebruikers te stimuleren het werk af en toe te onderbreken voor een korte wandeling. Om lichaamsbeweging aan te moedigen zijn sommige projecten, zoals The Edge, voorzien van inpandige sportfaciliteiten en kijken we altijd naar de bereikbaarheid per fiets. Dat een gebouw bereikbaar is met andere transportmiddelen dan de auto, vinden we overigens ook zeer belangrijk omdat het bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot.


Soms gaan we nog een stap verder in het stimuleren van de gezondheid van gebruikers. Zo is in kantoorgebouw The Edge is een systeem toegepast die gebruikers in staat stelt om overdag de boodschappen te bestellen waarmee ze ’s avonds een verse en gezonde maaltijd kunnen bereiden. OVG Real Estate bewijst daarmee verder te kijken dan het ontwikkelen van alleen een kantoorgebouw. We bouwen aan een gezonde leefomgeving.

Praktijkvoorbeelden

Gezond van
binnen en buiten

living-working-fellenoord
Fellenoord

Groene campus

Met de herontwikkeling van het Rabobank-kantoor in Eindhoven krijgt de stad er een moderne werkplek bij die aansluit bij de wensen van het ‘nieuwe werken’. Maar het project geeft ook een nieuwe impuls aan de wijk Fellenoord. Het complex komt namelijk te liggen te midden van een groene campus, die voor iedereen toegankelijk is. Het verbindt bovendien twee stadsdelen aan elkaar – op een aangename manier.

Lees meer

living-working-rotterdam
De Rotterdam

Koude en warme vloeren

Dit gebouw heeft een 150 meter hoge, vrijwel volledig glazen gevel, die permanent aan de elementen is overgeleverd. Hoe zorg je ervoor dat zo’n complex een aangenaam, gezond en constant binnenklimaat heeft? OVG Real Estate voorzag het multifunctionele gebouw De Rotterdam van intelligente systemen, verwerkt in de vloeren, die op het juiste moment warmte of koeling leveren. Daarnaast zorgt zonwerend, hoog rendement isolatieglas dat de temperatuur constant blijft.

Lees meer

living-working-theedge-2
The Edge

Innovatief boodschappen doen

Gebruikers van The Edge wordt het makkelijk gemaakt om dagelijks vers en gezond te eten. Eetwinkel Bilder & De Clercq biedt namelijk een speciale app waarmee gebruikers eenvoudig een gerecht kunnen selecteren dat ze ’s avonds willen bereiden. Aan het einde van de dag staan alle benodigde ingrediënten, inclusief recept, klaar om mee naar huis te nemen. De innovatie is inmiddels bekroond door de Amerikaanse National Retail Foundation.

Lees meer

PIJLERS